Власників "Інтера" просять визначитися, чи потрібна їм ще громадська рада

Четвер, 21 лютого 2013, 11:53

Якщо керівництво Inter Media Group не зацікавлене у виконання Меморандуму про створення громадської наглядової ради каналу, воно має його розірвати.

Про це заявив виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження" Євген Бистрицький у відповідь на відмову керівництва Inter Media Group взяти участь у засіданні громадської ради 22 лютого у Варшаві.

За його словами, у Меморандумі чітко вказані зобов'язання телеканалу -  брати до уваги рекомендації експертів, які увійшли до Ради, оскільки ці рекомендації базуються на незалежному моніторингу збалансованості інформаційного мовлення телеканалу.

"Якщо телеканал після зміни акціонерів не зацікавлений у виконанні статей Меморандуму, отже - в рекомендаціях Громадської ради та співпраці з нами, - ми чекаємо офіційного звернення про припинення дії цієї угоди згідно відповідного положення, ясно зазначеного у Меморандумі", - наголосив Бистрицький, повідомляє Телекритика.

Він додав, що за останні кілька місяців медійники "Інтеру" "професійно продемонстрували, що наближення до кращих стандартів інформаційного мовлення можливо за умови наявності політичної волі власників телеканалу".

"Якщо той "максимум зусиль", які ви плануєте докласти до медіа-бізнесу телеканалу, полягатиме у регресі від досягнутих стандартів - ми будемо розуміти це як вплив позиції нових акціонерів, Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна", - сказав Бистрицький.

Як відомо, раніше керівництво телеканалу та медіа-групи Inter Media Group заявило, що не зможе взяти участь у засіданні Громадської наглядової ради каналу, яке пройде 22 лютого у Варшаві.

"Просимо врахувати, що будь-які зустрічі з керівництвом телеканалу або медіа-групи можливі за умови попереднього узгодження часу, місця і розуміння конкретного предмету розмови. При цьому зазначимо, що на нашу думку, більш природнім та ефективним буде проведення зустрічей у Києві, а не за кордоном", - йшлося у відповіді на запрошення.

Як пояснила "Українській правді" член громадської наглядової ради Вікторія Сюмар, місце проведення засідання обрано за побажаннями іноземних представників.

"Ми прив’язувалися до наших іноземних представників. Зокрема, до Ендрю Вілсона (старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин, який входить до ради) і Олександра Смоляра (політолог, глава правління Фонду ім. Стефана Баторія). Це місце було більш зручним для них", - розповіла вона.

На порядку денному засідання Громадської наглядової ради стояло підведення підсумків моніторингу новинних програм каналу "Інтер" за час дії Меморандуму про співпрацю між Міжнародним фондом "Відродження" та UA Inter Media Group Limited, вироблення рекомендацій керівництву каналу та обговорення перспектив співпраці у зв'язку зі зміною власника медіа групи та її керівництва.

Фонд "Відродження", який займається організацією засідання, запросив директора з розвитку групи Inter Ганну Безлюдну, голову правління "Інтера" Єгора Бенкендорфа, директора ТОВ "Національні інформаційні системи" Євгенія Кисельова та/або уповноважених співробітників Inter Media Group.

Нещодавно співвласниками каналу "Інтер" стали бізнесмен Дмитро Фірташ та голова Адміністрації президента України Сергій Льовочкін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування