Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить відвезти її на допит навіть зі шкодою для здоров'я

Вівторок, 14 травня 2013, 20:19

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко написала заяву з вимогою забезпечити 15 травня її доставку на засідання Печерського райсуду Києва, в ході якого буде допитаний Петро Кириченко.

Про це сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Позиція Юлії Володимирівни, ще раз підкреслю, незмінна. Вона вимагає доставки в суд, незважаючи на стан здоров’я, незважаючи на те, що це може серйозно зашкодити її здоров’ю", - заявив він.

"Оскільки мова йде про абсурдні, але обвинувачення тяжкі, й при цьому суд, порушуючи закон, не користується імперативною нормою п. 5 ст. 138 нового КПК, коли суд зобов’язаний перенести розгляд чи будь-яку дію, якщо особа знаходиться в стаціонарі медичного закладу, оскільки суд цього не робить, Юлія Володимирівна вимагає, щоб її доставили, навіть з ризиком для здоров’я, - сказав Власенко.

За його словами, така заява передана в адміністрацію Качанівської виправної колонії Харкова, в якій Тимошенко відбуває покарання.

Водночас, за повідомленням Державної пенітенціарної служби, Тимошенко " відмовилася від участі у судовому засіданні шляхом використання відео-конференції".

Окрім того, в ДПтС заявили, що впевнені, що Тимошенко пише свої заяви "виключно для того, щоб її захисники мали підстави говорити про начебто її бажання бути етапованою".

Однак на спроби працівників колонії з’ясувати позицію засудженої щодо її вивозу з лікарні ЦКЛ №5 15 травня "засуджена утрималася від висловлення будь-яких побажань".

"Незважаючи на ці обставини, керівництво колонії, як завжди готує усі необхідні організаційні заходи для транспортування засудженої, у разі якщо вона все ж таки висловить згоду бути етапованою", - додали у відомстві.

Як відомо, 15 травня слідчий суддя Печерського райсуду Києва проведе в режимі відео-конференції допит свідка обвинувачення у справі про вбивство в 1996 році депутата Євгена Щербаня Кириченка, який зараз знаходиться на території США.

УНІАН, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування