ГПУ стверджує, що у зверненні до Чехії в справі Щербаня помилок немає

Вівторок, 14 травня 2013, 21:51

У Генпрокуратурі України заявили, що не отримували від чеських колег жодних зауважень з оформлення доручення.

Про це повідомила прес-служба відомства.

У повідомленні зазначено, що в Управління міжнародно-правового співробітництва та європейської інтеграції ГПУ надійшла відповідь, в якій йдеться про те, що "Генпрокуратура Чеської Республіки має честь підтвердити Генпрокуратурі України прийняття додатку-пояснення в предметній справі, а також заяв про юридичну допомогу".

"Коментар речника Генпрокуратури Чеської республіки про нібито недоліки в оформленні міжнародно-правового доручення не має ніякого відношення до розслідування замовного вбивства народного депутата Щербаня", - заявили в ГПУ.

"Насправді чеська сторона лише запросила уточнюючу інформацію про вчинок особи в зовсім іншому кримінальному провадженні. Сподіваємося, що допущена неточність не має навмисного характеру", - підкреслили в Генпрокуратурі.

При цьому в повідомленні наголошується, що до Генпрокуратури Чехії було направлено два міжнародно-правових доручення, одне з яких стосується справи про організацію вбивства Щербаня, а інше - про розслідування іншого кримінального впровадження. І відносно доручення у справі Щербаня ГПУ зауважень щодо оформлення не отримувала.

Як повідомлялося, прес-секретар Генеральної прокуратури Чехії Хелена Маркусова заявила, що Україна допустила недоліки в проханні до Чехії у справі Щербаня.

ЛігаБізнесІнформ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування