Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко замість конвойної машини пішла на масаж - начальник колонії

Середа, 15 травня 2013, 12:54

Юлія Тимошенко так і не погодилася бути етапованою до суду в Київ.

Про це заявив начальник Качанівської колонії Ігор Колпащіков після чергового спілкування із засудженою, повідомляє сайт Державної пенітенціарної служби о 12:33 середи.

"Вона продовжує свою подвійну гру, пише в заявах одне, але не погоджується на виписку з лікарні, не погоджується прослідувати до автомобіля, і не відмовляється від звинувачень та шантажу співробітників пенітенціарної служби", - сказав він.

За словами Колпащікова, в останній заяві засудженої Тимошенко вона зазначила, що тюремники порушують її право та "силоміць" не доставляють її до суду.

"Тобто навіть у своїй заяві вона говорить про те, що ми начебто маємо робити це (транспортування) силоміць. Це вже провокація, хоча вона навіть не сіла до автомобіля", - сказав він.

"А про застосування сили ми навіть думки не допускаємо, знаючи, наскільки це вигідно самій засудженій. Адже її мета – не участь у судовому засіданні, а політичне шоу на всю країну", - заявив Колпащіков.

Він також додав, що якби засуджена Тимошенко хотіла б брати участь у допиті, то вона б скористалася відеоконференцією.

"А так нічого не змінилося. Гра на публіку триває, безпідставні звинувачення на нашу адресу тривають, погрози також, а до машини вона так і не виходить, яка до речі щоразу її очікує перед кожним засіданням суду. Станом на зараз, засуджена замість конвойної машини пішла на масажні процедури", - сказав керівник колонії.

Тому про відмову засудженої від етапування з дотриманням усіх вимог законодавства та норм КПК складено акт, що передано до суду.

"Я вже подякував нашим колегам, які організовують конвой та супровід, за марно витрачений їх час", - додав Колпащіков.

У свою чергу, "Батьківщина" наполягає, що Тимошенко вимагала, щоб її доставили 15 травня до суду у Києві на засідання у справі Євгена Щербаня, на якому мають допитати Петра Кириченка.

На доказ прес-служба наводить копію заяви Тимошенко від руки і звинувачує Державну пенітенціарну служба у неправді й маніпуляціях.

Заява Тимошенко з приводу засідання суду у справі Щербання за участю Кириченка
Заява Тимошенко з приводу засідання суду у справі Щербаня за участю Кириченка
Тимошенко вимагає доставити її на суд, де мають допитати Кириченка
Тимошенко вимагає доставити її на суд, де мають допитати Кириченка

"Позиція Юлії Тимошенко незмінна: вона наполягає на особистій присутності під час допиту усіх свідків у "справі Щербаня", оскільки йдеться про тяжке обвинувачення", - заявляє прес-служба партії.

Вона також додає, що копії протоколів допиту Кириченка захисту досі не надані.

Як відомо, о 16:00 у середу, 15 травня, у київському суді має відбутися допит Петра Кириченка у форматі відеоконференції зі США у справі про вбивство Євгена Щербаня. Очікувалася участь Тимошенко у цьому засіданні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...