Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі назвали жартом заяву Міллера про газопровід в обхід України

Середа, 15 травня 2013, 14:24

Віце-прем'єр Польщі Януш Пехочінскій назвав висловлювання глави "Газпрому" про "наявність договірної бази між Росією і Польщею" про будівництво газопроводу в обхід України, "класичним російським жартом".

Про це він заявив в ефірі місцевого польського телеканалу TVN 24, пише "Дзеркало тижня".

"Це класичний механізм російського жарту", - іронічно заявив Пехочінскій.

За словами польського віце-прем'єра, будівництво нового газопроводу - не більше, ніж просто "російська ініціатива", яка є швидше "телевізійно-газовим, ніж реально конструктивним проектом".

"Мало того, що у нас вже є Nord Stream-II, а й Nord Stream III і, можливо, IV, V і, можливо, якщо на це погодяться у Великобританії", - сказав чиновник.

Пехочінскій зазначив, що на те, чим займається "Газпром", потрібно дивитися ширше. Зокрема, саме з цієї причини незабаром має відбутися засідання Ради Національної Безпеки Польщі, повідомив він.

"Для того, щоб переглянути, у присутності глави держави і лідерів парламентських партій (...), що відбувається на європейському ринку газопостачання, тому як в останні місяці в цьому питанні багато чого сталося", - сказав віце-прем'єр.

Як відомо, з ініціативи "Газпрому" 5 квітня в Санкт-Петербурзі було підписано меморандум між "Газпромом" і польською EuRoPol Gaz щодо намірів будівництва газопроводу "Ямал-Європа-2" з Білорусі через Польщу до Словаччини в обхід території України.

У той же день міністр держказначейства Польщі Міколай Будзановський звинуватив представників російського газового монополіста в поширенні неправдивої інформації про підписаний документ.

Польський чиновник підкреслив, що меморандум не зобов'язує Польщу будувати газопровід, і назвав його "технічним".

Як згодом з'ясувалося, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск дізнався про підписання меморандуму від журналістів.

Він заявив, що польська влада не підтримує будівництво ще одного трубопроводу в обхід України і не зацікавлена збільшенням газових поставок до Польщі з РФ, оскільки хоче знизити свою енергетичну залежність від росіян і має свої плани з видобутку сланцевого газу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування