Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Тимошенко хоче бачити Кириченка у Києві

Середа, 15 травня 2013, 17:12

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко наполягає на тому, щоб свідок Петро Кириченко допитувався у приміщенні Апеляційного суду Києва, а не дистанційно.

Про це на судовому засіданні у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня заявив захисник Сергій Власенко, якого цитує прес-служба партії "Батьківщина".

Він припускає можливість тиску на Кириченка з боку обвинувачення.

"Незрозуміло хто справа, хто зліва, хто перед ним сидить", - сказав Власенко, коментуючи відеоконференцію.

Захисник також вимагав провести обговорення питання про особисту участь Тимошенко. Та оголосив у суді її заяву, де лідер опозиції наполягає на власній присутності на судовому засіданні з допиту свідка Кириченка.

Власенко наголосив, що суддя мала поставити це питання на обговорення, однак, цього не відбулося.

Власенко також заявив, що слідчий суддя у справі Щербаня Оксана Царевич ігнорує клопотання захисту Тимошенко про відвід прокурорів, які представляють сторону обвинувачення, та судді.

Він наголосив, що згідно статей 42 та 46 КПК захисники мають право оголошувати клопотання на будь-якій стадії процесу, однак "заангажована суддя Царевич" їх не розглядає.

Захисник також повідомив суд, що захисники та сама Тимошенко станом на 16:30 15 травня не були ознайомлені з копіями протоколів допитів Генпрокуратурою Кириченка.

Наразі в приміщенні українського консульства в американському місті Сан-Франциско встановлений відеозв’язок із Києвом.

На екранах, встановлених в приміщенні Апеляційного суду Києва, журналісти змогли побачити Кириченка та українського консула.

Як відомо, згідно законодавства про міжнародну правову допомогу, допит свідка мав би проводитися у приміщенні американського суду, а консул не має повноважень для проведення слідчих дій.

Під час судового засідання захисник Андрій Кожем’якін попросив суддю Царевич обґрунтувати законність цього допиту у приміщенні консульства українським консулом.

Як відомо, допит Кириченка уже двічі переносили. Один раз на прохання консула, інший - на прохання захисту Тимошенко.

Кириченко був головним свідком американської прокуратури в справі "США проти Павла Лазаренка". Більше про Кириченка читайте в публікації "Української правди".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування