Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Венеціанська комісія надасть висновки про виборчі закони у червні, - МЗС

Четвер, 16 травня 2013, 16:15

Венеціанська комісія повинна оприлюднити свої висновки щодо змін до виборчого законодавства України у червні.

Про це на міжнародній конференції у Києві повідомили посол, голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський і заступник міністра закордонних справ України Андрій Олефіров, повідомляє "Радіо Свобода".

"Міністерство юстиції України на початку квітня цього року розробило два документи: перший вносить зміни до законодавства на підставі висновків ОБСЄ, які були зроблені за результатами парламентських виборів в Україні 2012 року", - зазначив Олефіров.

"Другий документ у разі надання йому позитивного висновку Венеціанською комісією і ухвалення Верховною Радою дозволить провести повторні вибори в тих одномандатних округах, де вони були визнані такими, що не відбулися", – додав заступник глави МЗС.

У свою чергу Ян Томбінський зазначив, що європейська сторона провадить моніторинг, наскільки якісними є законодавчі зміни в Україні, наскільки відповідають європейським стандартам закони, які змінюють українську систему судочинства.

Нагадаємо, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція виступає за те, щоб перевибори в п’яти проблемних округах відбулися у вересні, а Партія регіонів наполягає на проведенні перевиборів у серпні.

Разом з тим 5 кандидатів з "проблемних" округів на виборах до Верховної Ради вимагають припинити репресії та призначити перевибори. Спільну заяву про це зробили Віктор Романюк, Аркадій Корнацький, Микола Булатецький, Леонід Даценко (всі "Батьківщина") та Юрій Левченко ("Свобода").

Як відомо, в п'яти одномандатних округах ЦВК визнала неможливим встановити результати парламентських виборів, які відбулися 28 жовтня 2012 року, а Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Йдеться про округ №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 та №197 (Черкаська область), №223 (Київ, Шевченківський район).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...