Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьких аспірантів змушують вийти у п'ятницю на антифашистський мітинг

Четвер, 16 травня 2013, 23:04

Аспірантів Донецького національного університету змушують взяти участь у антифашистському мітингу, який Партія регіонів проведе в Донецьку 17 травня.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав аспірант історичного факультету ДонНУ, активіст громадського руху "Чесно" Валентин Краснопьоров, пишуть "Новости Донбасса".

"Завтра всіх аспірантів ДонНУ денної форми навчання у добровільно-примусовому порядку женуть на антифашистський мітинг. Кажуть, наказ ректора", - повідомив він.

Раніше голова Донецької обласної організації політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Ігор Славгородський заявляв, що в Донецьку студентів вищих навчальних закладів через профкоми закликають прийти на антифашистський мітинг 17 травня.

У той же час 16 травня кілька тисяч людей, в основному студентів, пройшлися головними вулицями міста з вимогою не допустити фашизму в Одесі і Україні.

Попереду колони йшли літні люди з транспарантом "Фашизм не пройде", а замикали процесію активісти "Родины". З символіки в основному були присутні прапори Партії регіонів.

Антифашисти за допомогою мікрофона висловили своє ставлення до Муссоліні, Гітлера і Тягнибока, засудивши діяльність всіх трьох. Потім учасники мітингу одностайно ухвалили резолюцію "До Європи - без фашизму".

Як повідомляє "Думська", акцію борців з правими намагалися зірвати вісім націоналістів, які розтоптали маленький прапор ПР. Їх хотіли побити, але конфлікт у зародку припинила міліція.

Варто зазначити, що, за даними міліції, у марші взяли участь 20 тисяч одеситів і жителів області.

Як відомо, 16 травня антифашистські мітинги відбулися й в Криму. Там спалили ляльку депутата від "Свободи" Ірини Фаріон.

15 травня близько 3 тисяч осіб провели в Чернігові на центральній - Червоній площі - мітинг "У Європу без фашизму!", ініційований ПР. 3,5 тисячі осіб провели антифашистський мітинг у Вінниці. 2 тисячі осіб провели антифашистський марш у Сумах.

У середу на антифашистський мітинг в Житомирі привели студентів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування