У Черкасах суд відклав розгляд "нелегітимної відставки" Одарича

П'ятниця, 17 травня 2013, 11:44

Cудове засідання за позовом міського голови Черкас у відставці Сергія Одарича для визнання нелігитимним рішення міської ради 24 квітня про його відставку перенесли на 23 травня.

Причина – неявка другої сторони, тобто представників міської ради Черкас, пише "Прочерк".

На судове засідання екс-мер прийшов разом із дружиною Анжелою та адвокатом Валентиною Теличенко.

Разом з тим в очікуванні початку судового засідання зранку під будівлею Соснівського суду Черкас кілька десятків противників екс-мера скандують "Одарича – геть" із відповідними плакатами.

 Фото Інни Іщук, Facebook

На засідання суду прийшли й опоненти Одарича – колишній соратник екс-мера та директор КП "Дирекція парків" Олександр Радуцький та депутат міськради Валерій Воротник.

 

Підтримати міського голову у відставці прийшли екс-керуючий справами міськвиконкому Микола Кудрявцев, колишній радник екс-міського голови Андрій Більда та депутатки від Партії вільних демократів Марина Волошенко та Ніна Набокіна.

 
<img height=
фото "Прочерка"
 

В суді з одного боку від судді сидів Сергій Одарич з адвокатами: Валентиною Теличенко та депутатом Черкаської міськради Наталією Даньковською. По інший бік судді стіл був пустий.

 фото "Прочерка"

Як пояснила суддя, інша сторона просила перенести дату судового засідання. Проти цього виступила сторона Одарича. Заслухавши аргументи, суддя вирішила перенести судове засідання на 23 травня.

"Відповідачі на суд не з’явилися. … Наступне засідання призначене на четвер, 23 травня, о 9.00. Відповідач попереджений, що в разі його неявки справа все-одно слухатиметься", – повідомив згодом на своїй сторінці у Facebook Сергій Одарич.

Напередодні Одарич на своїй сторінці у Facebook заявив: за останньою інформацією з штабу його опонентів, "вони проситимуть суд відкласти розгляд, бо, мовляв, лише вчора знайшли у Києві адвоката, який погодився взятися за їхню ганебну справу".

"У Черкасах знайшли тільки Шабанова (Володимир Шабанов – депутат Черкаської міськради від ВО "Батьківщина", – УП.), якому пообіцяли посаду директора створеного під нього юридичного департаменту. Цікаво, що в 2000 році Шабанов через Олійника (Володимир Олійник – екс-мер Черкас, зараз нардеп від Партії регіонів, – УП.) захищав діаметрально протилежну позицію", – зазначив Одарич.

Як відомо, 24 квітня Черкаська міськрада відправила у відставку мера Одарича 40 голосами з 60. Сам Одарич вважає рішення неправомочним.

25 квітня подав позов до Соснівського райсуду м.Черкаси з вимогою скасувати рішення міської ради про його відставку.

15 травня депутати від опозиції Микола Томенко і Ірина Геращенко зареєстрували у парламенті проект постанови про призначення позачергових виборів мера Черкас та Черкаської міськради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування