Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров визнав, що депутати зловживають недоторканністю

П'ятниця, 17 травня 2013, 19:12

Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає проти скасування недоторканності депутатів, однак визнав, що вони нею зловживають.

Про це глава Кабміну написав на своїй Facebook-сторінці.

"Для чого в багатьох країнах світу діє норма про недоторканність членів парламенту? Перш за все, вона вводиться для того, щоб парламент був потужним інструментом впливу громадськості на виконавчу владу, тобто імунітет дає можливість членам парламенту проводити розслідування, виступати з критичними зауваженнями на адресу діючої влади", - пояснив Азаров.

"Таким чином, за великим рахунком, імунітет членів парламенту потрібен не самим депутатам, а, передусім, народу, який вони представляють у парламенті", - вважає він.

"Однак у нас склалася ситуація, коли цим імунітетом наші члени парламенту відверто зловживають. І Ви, напевно, знаєте приклади того, як члени парламенту уникали кримінальної відповідальності. Тому це питання необхідно дуже серйозно зважити, і вирішувати його треба, виходячи з реальної сьогоднішньої ситуації", - додав прем'єр.

"Багато в чому на хвилі популізму зараз існує така думка, що імунітет члена парламенту необхідно повністю скасувати. Це абсолютно неправильна думка. Ще раз підкреслюю, що нам необхідний реальний інструмент представлення інтересів народу і контролю народних обранців за роботою виконавчої влади", - заявив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...