Затриманого активіста з міліції забрала "швидка"

Субота, 18 травня 2013, 19:50

Лідера руху "Спільна справа" Олександра Данилюка з Шевченківського райвідділу міліції "швидка" забрала до 17-ї міської лікарні.

Як повідомляє прес-служба руху, близько 17.40 до райвідділу прибули два автомобілі "швидкої допомоги".

При цьому, за твердженням прес-служби, представники міліції досі офіційно не визнають, що затримані перебувають у їхньому райвідділку.

Данилюк повідомив телефоном: "У мене на потилиці розсічена шкіра, дуже болить голова, мабуть, отримав струс мозку, також мені, здається, зламали ребро. У активіста Олександра Кравчука зламаний ніс і також пошкоджені ребра. У активіста Олександра Руменка численні забої, пошкоджені кістки обличчя".

О 18.10 Данилюк повідомив, що його перевозять до 17-ї міської лікарні.

Також він повідомив, що у міліції нікому з активістів не висунули жодних обвинувачень, лише зібрали особисті дані.

Пізніше адвокат затриманих активістів Олександр Медведенко повідомив, що їм висунули обвинувачення.

"До Шевченківського райвідділку міліції прибули представники Київблагоустрою, які написали заяву про те, що громадські активісти на Софійській площі встановили намети без необхідних дозволів, вони обвинувачують затриманих у порушенні норм, передбачених статтею 152 Кодексу про адміністративні правопорушення. Міліція висунула обвинувачення за статтею 185 даного Кодексу, що передбачає покарання за злісний спротив працівникам правоохоронних органів", - розповів Медведенко.

За словами адвоката, затримані категорично відкидають висунуті їм обвинувачення і двоє з них – Олександр Кравчук та Руслан Секела – вже написали скарги до прокуратури на дії працівників міліції.

У свою чергу, Данилюк, який, після отриманих травм, перебуває у 17-й лікарні м.Києва, пояснив телефоном: "З боку активістів не було жодних правопорушень. Заявка про проведення акції була подана ще чотири доби тому і судового рішення про її заборону не було. Обвинувачення Київблагоустрою взагалі безпідставні, оскільки на момент нападу "Беркуту" жоден з наметів ще не був встановлений стаціонарно, тобто, не був закріплений на покритті площі. Крім того, особи, які виглядали як "Беркут" не пред’явили документів, не пояснили в чому полягала причина зняття наметів. Просто почали жорстоко бити людей і викрадати майно".

Як повідомлялося, активісти "Спільної справи" були затримані в суботу на Софійській площі після того, як бійці "Беркуту" знесли наметове містечко, встановлене активістами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування