Одарич думає, що суд щодо його відставки триватиме щонайменше 2,5 років

Вівторок, 21 травня 2013, 19:09

Екс-мер Черкас Сергій Одарич вважає, що Черкаська міська рада хоче затягнути судову справу про його незаконне усунення з посади щонайменше на 2,5 роки - до чергових виборів міського голови.

Про це Одарич заявив у вівторок на прес-конференції в Черкасах, пише УНІАН.

За його словами, після чергових виборів, термін його повноважень, як міського голови, завершиться, а потім вже не буде куди поновлюватися.

Одарич наголошує, що, хоча справа і є абсолютно однозначною, але перше засідання суду було коротким і відразу було клопотання про перенесення засідання.

Він припускає, що подібна тактика застосовуватиметься й надалі: "…опоненти звертатимуться з різними клопотаннями для перенесення засідання, не з’являтимуться, хворітимуть, можливо лікуватиметься суддя, відгулюватимуть відпустки"

Одарич зазначив, що він ще може припустити, що суддя Соснівського райсуду Черкас прийме рішення на його користь, але в апеляційних інстанціях йому важко уявити, що якийсь суддя наважиться відновити його на посаді.

Як відомо, 24 квітня депутати Черкаської міськради достроково припинили повноваження мера Черкас Одарича.

Рішення про відставку мера ініціювали представники фракції Партії регіонів.

Проте Одарич вважає рішення нелегітимним, оскільки для такого рішення потрібно 2/3 голосів, а в Черкаській міськраді голосують 60 депутатів і міський голова.

Окрім того Інститут права НАН України вважає незаконним звільнення мера Черкас.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...