Азаров розвів руками: будівництва доріг не буде

Середа, 22 травня 2013, 11:36

У 2013 році "Укравтодор" сконцентрується на ремонті дорожнього покриття, будівництва доріг не буде.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів.

"Нарешті погода дозволила розгорнути повномасштабні роботи на автодорогах. На доручення уряду "Укравтодор" і місцеві органи влади зробили ретельну інвентаризацію стану автодоріг. Визначені обсяги тільки першочергових робіт свідчать: фактично треба рятувати мережу українських доріг. Ситуація в галузі надзвичайна", - зазначив він.

"Загалом було пошкоджено вдвічі більшу площу доріг, ніж зазвичай: біля 5 мільйонів квадратних метрів. З них більше 2 мільйонів квадратних метрів ще залишилось відремонтувати", - уточнив Азаров.

"Якщо в поточному сезоні не ліквідувати всі пошкодження, наступного року може не залишитися дорожнього полотна, яке можна відновлювати", - заявив прем’єр.

"Всього, щоб привести наші дороги у нормальний стан, треба 10 років щорічно вкладати по 40-50 мільярдів гривень…", - нагадав він.

"На превеликий жаль, треба визнати, що реальність не залишає нам вибору: "Укравтодор" змушений буде поточного року відмовитись від масштабного будівництва нових автомагістралей, які насправді також нам необхідні. Натомість до зими необхідно повністю завершити капітальний і поточний ремонт доріг", - підсумував Азаров.

Як відомо, раніше глава Держагентства автомобільних доріг Євген Прусенко повідомив, що "Укравтодор" може відмовитися від будівництва нових масштабних об'єктів дорожньої інфраструктури на користь збереження існуючої мережі автодоріг.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування