Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція вимагає кримінальну справу проти Азарова за журналістів

Середа, 22 травня 2013, 13:08

Депутати вимагають реакції президента Віктора Януковича на побиття українських журналістів найманцями Партії регіонів.

Про це з трибуни парламенту заявила депутат від УДАР Ірина Геращенко.

"Коли журналісти висловили свою солідарність проти побиття їх колеги Ольги Сніцарчук, висловили протест лідеру правлячої "антифашистської" партії регіонів, які зігнала цих бойовиків…, їх витурили з засідання Кабміну", - зазначила депутат.

"Шановні колеги, ми просимо вас звернутися до президента. Це безпрецедентний випадок! 5 днів президент мовчить про порушення прав журналістів. І це тоді, коли цей факт стає на заваді євроінтеграції України. Сьогодні вже всі чиновники Єврокомісії відреагували. А де наш президент? Він знає, що відбувається в країні?", - заявила Геращенко.

Депутат також висловила вимогу, щоб прем’єр вибачився за свої дії і дії Партії регіонів.

"Він буде першою особою, яка буде запрошена на засідання ТСК, яка завтра буде створена", - заявила Геращенко.

Вона також вибачилася перед журналістами за те, що їх професія знову стала небезпечною.

Водночас лідер "Свободи" Олег Тягнибок заявив, що проти азарова має бути порушена кримінальна справа.

"Наша держава не тільки перетворюється в поліцейську державу, а й в державу повної узурпації влади і диктатури. І замість того, щоб Партії регіонів за той випадок посипала голову попелом і вибачалася, то прем’єр дозволяє собі такі речі. Ми вважаємо, що генпрокурор має взяти те до уваги і повинна бути відкрита кримінальна справа проти прем’єр-міністра Азарова за позбавляння журналістів виконувати обов’язки", - сказав Тягнибок.

При цьому Ганна Герман заявила, що "дякує Геращенко, що вона вибачилась за провокацію, влаштовану опозицією".

"Це неправильно відволікати увагу від провальних своїх акцій побиттям журналістів. Ми будемо вимагати, щоб замовники цієї провокації були знайдені. І щоб до відповідальності були притягнуті не тільки виконавці, а й замовники", - сказала вона.

"Ми вимагатимемо, щоб лідери, які виводять людей на акції, відповідали за порядок на цих акціях. Так як тримала порядок Партія регіонів", - заявила депутат.

Як відомо, 10 журналістів позбавили акредитації за акцію протесту на засіданні Кабміну, коли вони повернулися спинами до Миколи Азарова.

Журналісти під час відкриття засідання Кабміну вимагали розслідувати побиття журналістки 5 каналу Ольги Сніцарчук під час мітингу 18 травня.

10 журналістів розвернулися до міністрів спинами, на яких було написано "Сьогодні журналістка! Завтра - ваша дружина, сестра, донька. Дійте!".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...