Кернес: Нереалізовані амбіції Ярославського реалізував Курченко

Четвер, 23 травня 2013, 13:29

Мер Харкова Геннадій Кернес заявляє, що не зацікавлений в тому, щоб у місті застосовувалися протиправні дії по відношенню до городян.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

На питання, як він ставиться до звинувачень опозиції у використанні владою Харкова різних методів боротьби, аж до "зеленки", Кернес відповів:

"Я останнім часом звертаю увагу на те, що зараз журналістська спільнота більше підтримує опозицію, ніж владу. Тому як представник влади розумію: що б не сказав, кожне слово може бути використане проти мене. Можу сказати тільки одне: я не зацікавлений в тому, щоб на території Харкова і в цілому по Україні застосовувалися якісь протиправні дії, в тому числі, образи".

"Вигідно все перевести в бік влади. Зрозуміло, для нас, для мене немає сенсу виправдовуватися. Це неправильно. Люди самі розсудять. У Львові, звичайно, люди розсудять, що все погано, що харківська влада заважає, припустимо, опозиції. А в Харкові городяни бачать власним очима, як йдуть справи", - додав він.

На питання, чи вирішено конфлікт влади з олігархом Олександром Ярославським, Кернес відповів:

"Що стосується особистісних відносин між інвестором або колишнім президентом футбольного клубу, я вже казав - у цієї людини є нереалізовані амбіції. І після перемоги "Металіста" над "Дніпром", коли "Металіст" став срібним призером Чемпіонату України з футболу, я можу сказати: нереалізовані амбіції Олександра Ярославського реалізував амбітний Сергій Курченко - новий президент ФК "Металіст". З чим я його і вітаю".

"Хоча ніхто не заважав і не заважає в Харкові структурам, афілійованим з Ярославським, займатися бізнесом і розвивати його. Як приклад: остання інформація про те, що структурами Ярославського було куплено "Караван" на території Харкова. І на сьогоднішній день немає ніяких в цьому питанні протиріч. Це штучна думка, створена, я впевнений, самим Олександром Ярославським. Бог йому суддя. Можу тільки одне сказати: розсудить нас час", - додав він.

Як відомо, Ярославський продав ФК "Металіст" молодому олігарху Сергію Курченку, якого пов'язують з "Сім’єю" президента.

Перед тим Кернес в інтерв'ю Українській правді заявляв, що стадіон "Металіст" має бути повернуто до комунальної власності Харкова.

Водночас Ярославський назвав це махновщиною і заявив, що готовий віддати Кернесу і стадіон, і команду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування