"Регіонали" намагалися пропхати в Раду "виїзні" закони

Четвер, 23 травня 2013, 21:33

Усі "виїзні" законопроекти необхідно розглянути в сесійній залі Верховної Ради в першому читанні.

Як заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок, в іншому разі опозиційні фракції не братимуть участі в голосуванні за жоден із цих документів.

Коментуючи спроби поставити на розгляд депутатів низку законів, ухвалених під час виїзного засідання парламентської більшості на Банковій, Тягнибок нагадав про домовленість переголосувати в першому читанні усі "виїзні" закони.

"Оскільки домовленість було порушено, фракція ВО "Свобода" та фракції наших партнерів із опозиції не братимуть участі в голосуванні за ці документи. Хоча по суті деякі законопроекти – 5 із 8 – фракція "Свободи" могла би підтримати", - зазначив він під час засідання Ради 23 травня.

Тягнибок попросив спікера Володимира Рибака дотриматися домовленості та винести на голосування "виїзні" законопроекти для розгляду у першому читанні.

Як підсумок, законопроекти було знято з розгляду.

Перелік проектів законів, які було запропоновано ухвалити в другому читанні: законопроект №2405 про внесення змін до статті 265 Податкового кодексу України щодо об'єктів житлової нерухомості; законопроект №1154 про особливості діяльності санаційного банку; законопроект №2144 про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про судову експертизу".

А також законопроект №1177 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із запровадженням державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; законопроект №2102 про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про екстрену медичну допомогу"; законопроект №1178 про погашення заборгованості державних підприємств вугільної галузі до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Окрім того, у другому читанні хотіли ухвалити законопроект №2291 про внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції" (щодо державного регулювання укладення та виконання угод); законопроект №2138 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності посадових осіб операторів електронних майданчиків.

Як відомо, 12 квітня Вищий адмінсуд визнав правочинним "виїзне" засідання Ради 4 квітня.

Ці закони були прийняті на "виїзному засіданні" 4 квітня, коли депутати від більшості на Банковій 6-8 на зборах оголосили про засідання Верховної Ради. Спікер Володимир Рибак при цьому оголосив, що на засіданні присутні 244 депутати.

Представників опозиції, журналістів та частину лічильної комісії від опозиції на засідання також не пустили.

Апарат Верховної Ради кілька разів відмовлявся надати списки реєстрації депутатів з "живими" підписами, які брали участь у засіданні. Також встановити, хто саме і як голосував за ці закони, неможливо.

Пізніше президент Віктор Янукович підписав деякі закони, ухвалені на виїзному засіданні.

Зокрема, він затвердив закони: №163-VII "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо визначення деяких доходів бюджету", №164-VII "Про внесення змін до додатка №3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" та №181-VII "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування