Підлеглі Рибака у Верховній Раді його ігнорують

Середа, 17 квітня 2013, 08:24

Апарат Верховної Ради ігнорує доручення спікера Володимира Рибака надати списки з живими підписами депутатів, які брали участь у "виїзному засіданні" 4 квітня.

Такий висновок можна зробити з відповіді на інформаційний запит "Української правди".

Посилаючись на слова Рибака, який заявив, що журналісти можуть отримати такі списки в апараті Верховної Ради, "Українська правда" написала відповідний запит.

Водночас у відповіді керівника Головного організаційного управління ВР Горового зазначається:

"Повідомляємо про неможливість надати Вам копії списків реєстрації народних депутатів з їх підписами на пленарному засіданні 04 квітня 2013 року без їх згоди".

Свою відмову він мотивував статтею 32 Конституції, за якою не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

До того ж у відмові він посилається на рішення КС від 20 січня 2012 року, за яким "лише фізична особа, якої стосується конфіденційна інформація… має право вільно, на власний розсуд визначати порядок ознайомлення з нею інших осіб, держави та органів місцевого самоврядування, а також право на збереження її у таємниці".

Як відомо, в понеділок 15 квітня спікер ВР Володимир Рибак пообіцяв доручити Апарату ВР надати журналістам списки депутатів, що брали участь у "виїзному засіданні", закріплені автентичними підписами.

"Ці списки можна отримати у Верховній Раді і я зараз з цим розберуся", - сказав він.

Раніше Апарат Верховної Ради вже відмовлявся надати списки депутатів, які присутні на засіданні посилаючись на те, що вони не можуть зробити це без дозволу самих депутатів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування