Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільненого мера Чекас вже викликали на допит в прокуратуру

П'ятниця, 24 травня 2013, 13:20

Відправленого у відставку мера Черкас Сергія Одарича викликали на допит до прокуратури.

Про це він написав у своєму Facebook.

"А ось і відповідь на вчорашню поспішність в суді. Сьогодні, на 14.00 мене викликають на допит до слідчого як підозрюваного. Наскільки розумію, справа по звільненню Шабанова і Невесенка. П"ятниця, друга половина дня... Все зрозуміло", - зазначив Одарич.

Як відомо, міськрада достроково припинила повноваження Одарича 24 квітня

Меру закидали невиконання судових рішень щодо тарифів та рішень судів, які визнали незаконним звільнення членів колишнього виконкому.

Мер неодноразово звинуватив у своїй відставці губернатора Сергія Тулуба.

23 травня Соснівський райсуд Черкас залишив в силі рішення міськради щодо припинення повноважень мера Черкас.

Суддя Марцишевська погодилась з доводами адвоката Андрія Федура, що мер не входить до складу міської ради, а тому не мав права брати участь в голосуванні за свою відставку.

Адвокат посилався на п. 3 ст. 79 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" "повноваження сільського, селищного, міського голови за наявності підстав, передбачених частиною другою цієї статті, можуть бути припинені достроково за рішенням місцевого референдуму або за рішенням відповідної ради, прийнятим шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів депутатів від загального складу ради".

"Мер не може брати участь у такому голосуванні, адже він не є депутатом відповідної ради", - заявив Федур.

Одарич і його адвокати наполягали, що міськрада порушила низку норм закону. Зокрема, в рішенні не було підстави відставки Одарича, зокрема не було посилання на рішення судів, щодо вчинених ним порушень.

Крім того, вони посилались на ст..59, що мер має право брати участь в голосуванні.

Разом із ним кількість голосів у раді становила 61 і для ухвалення рішення необхідно набрати 41 голос (2/3 від 61), а не 40.

Крім того, секретар, який підписав рішення, на думку адвокатів Одарича, не міг того зробити, бо мав вихідний у той день.

Постанова Соснівського суду може бути оскаржена в апеляційному суді Києва протягом 10 днів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування