Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

КСУ не захотів розбиратися в законності призначення Соркіна головою НБУ

П'ятниця, 24 травня 2013, 18:13

Конституційний суд відмовив у відкритті провадження у справі про конституційність рішення Ради про призначення Ігоря Соркіна головою Нацбанку, а також про звільнення з цієї посади Сергія Арбузова.

Як повідомила прес-служба КСУ, таке рішення було прийнято на засіданні суду 21 травня.
КС аргументував своє рішення тим, що обидва подання не відповідають вимогам, передбаченим Конституцією і законом "Про Конституційний суд України".

У КС звернулися 45 народних депутатів щодо конституційності постанов Верховної Ради про призначення Соркіна на посаду голови НБУ, і про звільнення Арбузова з даної посади.

Як відомо, 8 лютого партія "Удар" звернулася до КСУ щодо відповідності Конституції постанови Верховної Ради про звільнення Арбузова з посади голови Нацбанку і про призначення на цю посаду Соркіна.

Під поданнями в КС розписалися народні депутати фракції "Удар" і позафракційні.

У партії вважають, що постанови парламенту про звільнення Арбузова і про призначення Соркіна були прийняті з порушенням встановленої Конституцією процедури розгляду і прийняття актів Верховної Ради, а саме: за прийняття обох постанов голосували картки відсутніх на засіданні народних депутатів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування