Табачник відзвітує Азарову, що попрацював на 17%

Понеділок, 27 травня 2013, 10:51

Міносвіти виконало 5 з 29 заходів запланованих в національному плані реформування системи освіти в 2013 році.

У понеділок на закритому засіданні Кабміну звіт про виконання представлятиме міністр освіти і науки Дмитро Табачник, пише "Комерсант-Україна".

Міносвіти затвердило участь України в міжнародних дослідженнях якості природничо-математичної освіти школярів TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study), PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) і PISA (Program for International Student Assessment); затвердило методику розрахунку попиту на фахівців на ринку праці; розробило і подало на реєстрацію в Міністерство юстиції положення про дистанційне навчання і стандартах професійно-технічної освіти.

Крім того, міністерство збільшило держзамовлення на фахівців в області IT і машинобудування за рахунок скорочення держзамовлення на юристів, менеджерів, міжнародників та економістів.

У розділі, названому "Термін виконання не настав", перераховані 22 заходи.

Частину із них слід реалізувати "протягом року", а чотири - закінчити в травні.

У поточному місяці міністерство мало затвердити концепцію роботи фонду підтримки інноваційних проектів, а також критерії здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі бакалавра, отриманого за іншою спеціальністю.

Крім іншого, до кінця року у відомстві мають намір продовжити "оптимізацію і укрупнення" вузів, "реформувати систему фінансування науково-технічну діяльність", збільшити навантаження на викладачів з 11 до 18 студентів.

На цей рік Міносвіти запланувало "супровід у Верховній раді" законопроектів про інноваційну діяльність і про вищу освіту.

Як відомо, зараз у парламенті зареєстровано три законопроекти про вищу освіту - підготовлені представниками опозиції, парламентської більшості та робочою групою під керівництвом ректора Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" Михайла Згуровського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування