Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конституційний суд відмовив у оскарженні звільнення Арбузова

Вівторок, 28 травня 2013, 12:18

Конституційний суд відмовився розглянути подання 45 народних депутатів і дати оцінку порушенню провладною більшістю у Верховній Раді процедури ухвалення постанов.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба партії "Удар".

Як відомо, депутати оскаржували у Конституційному суді прийняття постанов щодо звільнення Сергія Арбузова з посади глави Нацбанку та призначення на цю посаду Ігоря Соркіна. 

В "Ударі" наголошують, що таке рішення КС стало "ще одним кроком до перетворення положень Конституції на юридичну фікцію - норми, які існують тільки "на папері".

"Конституційний суд видав владі чергову індульгенцію на порушення Конституції. Обидві постанови Верховної Ради були ухвалені з грубими порушеннями вимог Конституції та регламенту ВР, що підтверджувалося долученими до конституційних подань документами та матеріалами", - зазначає депутат від "Удару" Валерій Карпунцов.

"Для встановлення факту порушення процедури голосування за ці постанови КС достатньо було звірити прізвища народних депутатів, які проголосували "за", з даними реєстрації депутатів на тому пленарному засіданні парламенту. Проте і на це, як зазначив сам Конституційний суд, у нього не вистачає повноважень", - уточнив він.

"Водночас, в 2010 році цих повноважень було цілком достатньо, щоби відмінити конституційну реформу", - наголосив депутат.

Він підкреслив, що такі дії суду є яскравим прикладом вибіркового правосуддя.

"Конституційний суд неодноразово проголошував, що він є незалежним арбітром та стоїть над політичним процесом, проте політичні уподобання його суддів, давно вже є очевидними та загальновідомими", - зазначив  Карпунцов. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування