Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмін: Януковича хотіли звинуватити у вбивстві

Вівторок, 28 травня 2013, 14:53

Президента Віктора Януковича хотіли звинуватити в організації вбивства Євгена Щербаня.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю "Форбс Україна".

"У нас є дуже багато фактів, які підлягають перевірці. Ні для кого не секрет, що, наприклад, в Чехії, яка надала політичний притулок деяким нашим громадянам, проводилися заходи щодо дискредитації української влади і особисто президента України", - заявив він.

"Під виглядом політичного притулку людям надали майданчик для фальсифікації матеріалів слідства. А за заявою (екс-майора Миколи) Мельниченка, такі фальсифікації планувалися. Обговорювалася можливість обвинувачення президента Віктора Януковича в організації вбивства Євгена Щербаня", - уточнив Кузьмін.

"Миколі Мельниченку пропонували стати учасником цієї провокації. Йому пропонували стати учасником фальсифікацій плівок записів, що підтверджують цю версію. За це йому пропонували гроші", - розповів прокурор.

"Мельниченко зробив офіційну заяву з цього приводу. Ми цю заяву прийняли і проводимо по неї перевірку", - підсумував він.

Як відомо, політичний притулок у Чехії отримали екс-міністр економіки Богдан Данилишин та чоловік екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування