Єфремов: "Свобода" в парламенті - біда держави

Вівторок, 28 травня 2013, 16:31

Поява у Верховній Раді "Свободи" - подразник, який привносить негативні фактори, що перешкоджають злагодженій роботі парламенту.

Про це в інтерв'ю "РИА Новости" заявив лідер фракції Партія регіонів Олександр Єфремов.

"З моєї точки зору - це біда в нашій державі ... конструктивізму парламенту це не додало", - зазначив Єфремов.

При цьому він додав, що поведінка представників фракції "Свобода" "накладає негативний відбиток на просування, перш за все, української мови".

"Націоналісти, посилаючись на Конституцію, кажуть, що в парламенті потрібно говорити виключно українською. Це не відповідає дійсності. Жодним законом, жодної статтею Конституції це не передбачено", - заявив Єфремов.

За його словами, питання стоїть так: депутати принципово не будуть говорити українською мовою, бо тоді їх не зрозуміють виборці.

"Представили "Свободи" свідомо провокують протистояння і перешкоджають розвитку української мови в парламенті. Зрештою, на такі дії можна отримати зворотну реакцію", - додав нардеп.

Разом з тим, відповідаючи на запитання, чи будуть "регіонали" підтримувати законопроект опозиції про визнання воїнів УПА ветеранами Другої світової війни, Єфремов категорично заявив: "Звичайно, ні!".

"Ми вважаємо, що представники дивізії СС "Галичина" і підрозділу "Нахтігаль", в яких воювали українські громадяни, не мають права бути прирівняними до воїнів, які дійсно визволяли нашу землю від "коричневої чуми", - пояснив "регіонал".

"Подібні ініціативи ще раз підтверджують, якою організацією є політична партія "Свобода", - підсумував Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...