Тимошенко вимагає в Януковича текст меморандуму з Митним союзом

Четвер, 30 травня 2013, 14:14

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко вимагає від президента Віктора Януковича оприлюднити текст Меморандуму про отримання Україною статусу спостерігача в Митному союзі.

Лист відповідного змісту вона написала главі держави з ув’язнення 29 травня, після повідомлень про те, що такий меморандум буде підписаний 31 травня в Білорусі.

"Вікторе Федоровичу! Ви приголомшили країну сенсаційним повідомленням про зміну стратегічного вектора еволюції України з європейського на митносоюзний", - заявляє Тимошенко.

"Дарма говорити, що такий крок по своїй суті та духу протирічить законам України, указам президентів та постановам Верховної Ради, які вже чітко закріпили наш європейський шлях на близьке та далеке майбутнє. Дарма про це нагадувати, бо правовий аферизм уже став маркером української влади", - зазначає вона.

Але, переконана колишня прем’єр-міністр, "не дарма говорити про те, що українська нація – не кріпаки у свавільного рабовласника, а вільний народ незалежної вільної України".

"І цей вільний народ має право не тільки знати, як в курортних містах представники влади жонглюють стратегічним вектором за їхньою спиною, але і висловити свою думку з цього приводу", - заявляє Тимошенко.

"Я вимагаю від вас, Вікторе Федеровичу, негайно, сьогодні оприлюднити текст Меморандуму, який ви збираєтеся підписувати завтра в Білорусі, та доповісти у Верховній Раді про те, що ви надумали робити з долею 46 мільйонів українців", - вимагає вона.

Тимошенко нагадує президенту: "Ви не рабовласник, Вікторе Федоровичу, а лише найнятий на тимчасову роботу політик".

"І тому я вимагаю від вас відкласти підписання Меморандуму на період публічного обговорення суті цього документу та розуміння ставлення до нього українців. Ви не маєте права самовільно вирішувати долю України, спонтанно, на пляжі, без краваток та керуючись лише своїм власним інтересом", - закликає опозиціонерка.

Як відомо, у неділю, 26 травня президенти України та Росії Віктор Янукович та Володимир Путін провели тривалу зустріч у Сочі, про результати якої були лише здогади

А 29 травня Янукович у Астані (Казахстан) заявив, що "меморандум про участь України в роботі Митного союзу буде підписаний у найближчі дні на саміті СНД у Мінську прем'єр-міністром" – таке рішення прийняли глави держав Митного союзу в Астані того дня і відповідне доручення вже дано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування