У міліції знайшли, на кого "звалити" побиття журналістів

Понеділок, 10 червня 2013, 16:50

У Міністерстві внутрішніх справ визнали, що звільнення заступника начальника столичного главку міліції Олександра Пасльона пов'язано з подіями 18 травня при яких постраждали журналісти.

Про це на прес-конференції в понеділок заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, пише "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що службова перевірка, яку проводила міліція, встановила, що ті співробітники міліції, які були поблизу подій, що відбуваються, протягом 6-7 секунд "приступили до того, щоб роз'єднати учасників акції".

"Але були й ті, хто був осторонь і спостерігав. Відповідно, цих співробітників та їх керівників, які були разом з ними, притягнули до дисциплінарної відповідальності", - сказав Ратушняк.

За його словами, були підготовлені накази звільнити з посад заступника начальника міліції громадської безпеки Пасльона, а також командира київського "Беркута".

Відповідаючи на питання про те, яким чином може бути звільнення Пасльона пов'язано з подіями 18 травня оскільки він написав рапорт про звільнення за тиждень до подій, Ратушняк уточнив: "Він написав рапорт за тиждень до цього і в той день наказ ще не був підписаний міністром, і він працював із забезпечення правопорядку ".

"Ми могли не прийняти його рапорт або сказати, що працюй ще. Але ці події прискорили прийняття цього рішення", - сказав він.

Таким чином, за словами Ратушняка, звільнення заступника начальника столичного главку міліції пов'язане з подіями 18 травня на масових акціях у Києві.

Заступник міністра також підкреслив, що результати службової перевірки передані до прокуратури.

Як відомо, Пасльон 16 квітня написав заяву про звільнення за власним бажанням за віком, а наказ про його звільнення вийшов 21 травня.

Спочатку це звільнення не пов'язували з подіями під час акції 18 травня в столиці.

ХЗгідно із заявою голови ГУМВС України в Києві Валерія Коряка, співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня.

За підозрою у нападі затримали Вадима Тітушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський. 

При цьому під час бійки міліція у неї не втручалася.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування