"Чорнушна" телекомпанія виграла суд за фільм про "терористів"

Понеділок, 10 червня 2013, 17:41

Апеляційний суд Києва скасував рішення Шевченківського райсуду, яким було визнано недостовірними відомості, поширені щодо Дмитра Реви у фільмі "Адов ад".

Про це повідомила "Українській правді" адвокат Реви Оксана Томчук.

"Цим рішенням суд фактично скасував презумпцію невинуватості, визначивши, ніби цілком законно на всю країну називати терористом невинувату людину. Кожному здравомислячому глядачу очевидна замовність цього фільму – він упереджений, містить відверті вигадки та використовує матеріали, що були недоступні для журналістів", - зазначила Томчук.

"Рішення Апеляційного суду  доводить, що цей "витвір" - замовлення впливових осіб, які, очевидно, сидять десь у високих кабінетах і тримають цю справу на "ручному управлінні". Я це розцінюю, як намагання заглушити доводи правозахисників і експертів щодо невинуватості Дмитра", - заявила адвокат.

Як відомо, про свою впевненість у невинуватості Дмитра Реви заявив голова Української Гельсінської Спілки з прав людини, директор Харківської Правозахисної Групи Євген Захаров, який виступив у суді поручителем для зміни Дмитрові запобіжного заходу.

Науковий висновок заслуженого юриста України, професора Миколи Хавронюка про відсутність у діях Реви складу злочину, долучений до матеріалів справи.

Як відомо, Реву звинувачують у посібництві дніпропетровським терористам. Однак його адвокати переконують, що у слідства немає жоних аргументів проти їх підзахисного, крім дзвінка на телефон головного обвинуваченого Віктора Сукачова в день обшуку.

Фільм "Адов ад" знятий компанією "V-ТV", яка всю виборчу компанію займалась дискредитацією опозиції.

Як повідомляв сайт "Вибори і ЗМІ", ці ролики замовила кандидат у депутати в одномандатному виборчому окрузі № 220 Ганна Федорченко, яка балотувалася від Молодіжної партії України. За скаргою Федорченко було знято з виборів кандидата в Житомирі Володимира Сацюка, а також через суд намагалися добитися звільнення заступника голови ЦВК Андрія Магери.

"V-ТV" зняла "чорнуху" про інцидент з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук і Влада Соделя та у понеділок анонсувала чергове "розслідування" про продажних журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування