Тимошенко ще не вирішила, як лікуватиметься далі - Власенко

Понеділок, 10 червня 2013, 20:53

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко ще не прийняла рішення з приводу процедур інвазивної терапії, оскільки очікує більш точно сформульованої пропозиції від лікарів берлінської клініки "Шаріте".

Про це заявив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Професор Айнхойпль (голова правління клініки "Шаріте" Карл-Макс Айнхойпль) сказав, що вони вважають, що це потрібно і вони будуть переконувати в цьому Юлію Володимирівну", - сказав він.

"Він справді дуже коротко виклав своє бачення і сказав, що вони точніше сформулюють свою пропозицію, і тоді вони її презентують Юлії Володимирівні. Поки що як такої пропозиції немає, тобто вони сказали, що ті форми і методи лікування, які застосовувалися, на сьогодні, вже не дають ефекту, і тому потрібно застосовувати інвазивну терапію", - додав Власенко.

"Айнхойпль сказав, що йдеться про можливі уколи, і також він не виключає питання операції", - сказав захисник журналістам у понеділок біля ЦКЛ №5 (Харків).

Як відомо, лікарі клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) Карл Макс Айнхойпл і Анетт Рейсхауер у понеділок оглянули Тимошенко й рекомендували їй поновити інвазивну терапію.

Айнхойпл повідомив, що йдеться про стереотактичні заходи, а також про можливість оперативного втручання.

Він наголосив також, що Тимошенко має продовжувати лікування у лікарні, її виписка й повернення у в'язницю не було б позитивним рішенням.

Із 30 грудня 2011 року Тимошенко відбуває покарання за вироком до 7 років позбавлення волі за перевищення влади під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.

Однак 9 травня 2012 року вона була переведена з Качанівської виправної колонії в Харкові на лікування до лікарні "Укрзалізниці".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...