УДАРівець Каплін: Азаров кришує "другого Лозінського"

Середа, 12 червня 2013, 11:42

Депутат від УДАРу Сергій Каплін заявляє, що прем’єр Микола Азаров "покриває" директора кадрового забезпечення секретаріату Кабміну Юрія Євтєєва, який нібито стріляв у людей.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "ударівця", секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

"Окружний адміністративний суд міста Києва призначив на 26 червня 2013 року судовий розгляд справи за позовом народного депутата Капліна Сергія Миколайовича до прем’єр-міністра Азарова М.Я. про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання вчинити певні дії", - сказано в ньому.

Позов зумовлений ненаданням у строки, визначені законом, відповіді на депутатське звернення щодо зловживання службовим становищем з боку Євтєєва.

Суд також ухвалив залучити Євтєєва до участі у справі як третю особу.

Прес-служба уточнює, що МВС після звернення Капліна порушило карну справу за фактом незаконного захоплення "головним кадровиком Азарова" землі для свого маєтку та стрілянини у громадян.

"Євтеев – головний кадровик "урядової гідри Азарова", який дозволив собі стріляти у людей та захопив у них землю під свій маєток. Євтєєв кришується прем’єром", - стверджує Каплін.

"Микола Янович не відповідає на мої вимоги перевірити законність присвоєння Євтєєву рангу держслужбовця та, врешті-решт, прогнати цю людину з уряду за стрілянину у простих людей", - заявляє він.

"Азаров покриває "другого Лозінського", ігноруючи парламент і закон, не відповідає на офіційні звернення депутата. Моя вимога підтримується більшістю українців: спочатку покарати прем’єра у суді, другий крок – його негайна відставка", - заявляє Каплін.

"Також ми вимагаємо, нарешті, прибрати з уряду Євтєєва", - додає опозиційний депутат.

Євтєєв Юрій Олексійович, головний кадровик Кабміну і почесний громадянин Бердичева. Фото з my.berdychiv.in.ua
Євтєєв Юрій Олексійович, головний "кадровик" Кабміну і почесний громадянин Бердичева. Фото з my.berdychiv.in.ua

Як пише низка ЗМІ, ще у 2005 році в селі Осещина Київської області Євтєєв став учасником конфлікту з місцевими жителями, в якому він зі своїм зятем Олексієм Швецовим завдав тілесних ушкоджень селянам із застосуванням травматичної і газової зброї. Покарані вони не були попри порушення справи і звернення постраждалих у різні інстанції.

Прокуратура Київської області веде досудове слідство за підозрою у скоєнні групових хуліганських дій, покарання за які передбачено частиною 2 статті 296 КК. 9 травня 2013 року дані про це правопорушення за ознаками кримінальної справи занесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На сайті уряду зазначається, що Євтеев працює у Секретаріаті Кабміну з 1995 року. Директором Департаменту кадрового забезпечення був призначений 19 січня 2011 року.

Євтєєв має 2 ранг державного службовця. Нагороджений орденом "За заслуги" І, ІІ, ІІІ ступеня, трьома почесними грамотами Кабміну, відзначений подякою прем’єр-міністра, нагрудним знаком "Державна служба України "За сумлінну працю", грамотою та подякою Головного управління держслужби України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News