Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністерство Табачника хоче ще більше влади над вузами

Середа, 12 червня 2013, 13:01

Міністерство освіти і науки виступає за те, щоб всі галузеві або профільні вищі навчальні заклади, зокрема аграрні, культурні та медичні, були підпорядковані тільки Міносвіти.

Про це в ході круглого столу з питань вищої освіти сказав начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Микола Фоменко, повідомляють "Українські новини".

Він зазначив, що в Україні занадто велика кількість вузів і при цьому багато хто з них підпорядковані відразу декільком відомствам, зокрема, Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству культури і Міністерству охорони здоров'я.

"Це проблема для вищої освіти. Вища освіта у нас виходить занадто громіздка і затратна", - вважає Фоменко.

На його думку, перепідпорядкування всіх вишів виключно Міносвіти дозволило б більш ефективно розподіляти бюджетні кошти.

Як приклад він навів Швецію, де в країні є всього 33 університету та в багатьох вузах загального профілю якісно готують, наприклад, медичних працівників.

У той же час депутат Верховної Ради від фракції "Батьківщина", голова комітету з питань освіти і науки Лілія Гриневич виступила категорично проти такої ініціативи Міносвіти.

На її думку, таке прагнення відомства повністю підпорядкувати собі всі вузи свідчать про бажання максимально централізувати вищу освіту в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування