Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найбільше законопроектів депутатів присвячені "темі грошей"

Четвер, 13 червня 2013, 11:48

У травні 2013 року українські парламентарі зареєстрували 329 законопроектів і постанов, чверть з яких стосувалася сфери економіки, фінансів та господарства.

Про це повідомляє громадська мережа "Опора".

Прийнято Верховною Радою України 88 законів і постанов, 32 з яких призначили свята, а 17 – звільнення та обрання суддів.

Партія регіонів у травні зареєструвала 92 законопроекти та постанови, ВО "Батьківщина" – 70, ВО "Свобода" – 24, позафракційні депутати – 23 законопроекти, комуністи – 18.

Інфографіка Опори
Інфографіка "Опори"

Найменш активною у травні в законотворчості була фракція "УДАР" – 14 ініціатив.

"Втім, таку статистику потрібно сприймати через призму чисельності фракцій", - повідомили в "Опорі".

Депутати найбільшої опозиційної фракції ВО "Батьківщина" протягом травня зареєстрували самостійно 35 змістових законодавчих ініціатив.

Найбільше уваги парламентарі приділили темі реформування та змін у системі правоохоронних органів і судочинства (16), на другому місці оголошення свят та відзначення пам’ятних дат (8 ініціатив), у рівній мірі економіці, грошам та господарюванню і гуманітарній політиці – по 7.

Серед законодавчих ініціатив Партії регіонів – внесення змін до кодексів (Податкового, Земельного, Митного), постанови про прийняття за основу, відхилення або відправку на доопрацювання проектів законів, невелика частина стосувалась оголошення пам’ятних дат.

Найбільше у фракції – по 6 законодавчих ініціатив – напрацювали Григорій Калетнік та Володимир Макеєнко.

Законопроекти "УДАРу" мали відношення до теми фінансування розробки містобудівної документації, порядку реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, оподаткування нерухомості. Ключовим у розрізі соціальної політики став законопроект, яким пропонується скасувати окремі норми пенсійної реформи.

У травні комуністи фактично не запропонували жодного повноцінного проекту документа, зокрема, з метою врегулювання існуючих проблем в пріоритетній для себе соціально-економічній сфері.

Лише 9 з 32 депутатів Комуністичної партії брали участь у підготовці законодавчих ініціатив, зареєстрованих у парламенті протягом місяця.

"Законопроекти "Свободи", які стосуються питань екології та природокористування, є суто формальними і стали результатом спільної роботи Комітету з питань екологічної політики, який очолює Ірина Сех", - заявили в "Опорі".

У сфері гуманітарної політики свободівці зареєстрували 4 законопроекти, переважно націлені на розвиток української книговидавничої галузі. Стільки ж документів свободівців стосується необхідності відзначення на державному рівні окремих свят та пам’ятних дат.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування