Міліціонери протестували проти арешту колег, які затримали суддю

Понеділок, 17 червня 2013, 22:46

40 колишніх співробітників Держслужби охорони пікетували Апеляційний суд Харківщини, де мала слухатися апеляція на рішення суду про утримання під вартою 3 співробітників ДСО, що затримали суддю.

Про це Українським Новинам повідомив представник відділу зв'язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області.

На пікет до будівлі суду вийшло всього близько 50 осіб, у тому числі родичі затриманих співробітників ДСО.

Засідання суду не відбулося через неявку представника прокуратури.

Адвокат, що представляє інтереси затриманих, подав клопотання про притягнення прокурора до дисциплінарної відповідальності.

Як повідомило Українським Новинам джерело в міліції, серед пікетувальників будівлі суду були не тільки колишні, а й чинні співробітники ДСО, що прийшли підтримати товаришів у свій вихідний день і в цивільному одязі.

Засідання суду перенесено на 20 червня.

Як відомо, прокуратура Київського району Харкова 12 червня почала розслідування проти 3 співробітників Державної служби охорони Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області, підозрюваних у перевищенні повноважень при затриманні судді районного суду в Харкові.

Раніше ДСО повідомила про затримання її співробітниками в ніч на 12 червня судді одного з районних судів Харкова за підозрою в хуліганстві в кафе, після чого суд заарештував вранці 13 червня співробітників ДСО за перевищення повноважень при затриманні судді.

Прокуратура та Державна служба охорони оприлюднили власні версії конфлікту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування