Питання допомоги Тимошенко за кордоном розглядається у АП - Яценюк

Середа, 19 червня 2013, 17:34

Питання надання медичної допомоги Юлії Тимошенко за кордоном розглядається Адміністрацією президента.

Про це повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі президента з лідерами фракцій.

За його словами, він поставив перед президентом питання економічної кризи, євроінтеграції і звільнення Юлії Тимошенко, вибори в проблемних округах.

"Янукович дав відповідь на кілька питань. Я почну з основного питання – що стосується участі України в Європейському Союзі і звільнення Тимошенко. Він задекларував, що курс на ЄС є незмінним", - зазначив Яценюк.

"Я його (президента) ще раз перепитав, що буде зроблено, щоб Тимошенко була на свободі і щоб їй негайно дали змогу виїхати закордон на операцію", - додав він.

"Пряма мова: "Ми в процесі перемовин. Ми передали пакет документів нашим колегам з Заходу. Питання по наданню Тимошенко допомоги за кордоном розглядається", - процитував Яценюк.

Що стосується приватизації ГТС, то Яценюк пообіцяв показати парламенту проект договору.

На питання щодо долі Юлії Тимошенко, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко розповів, що під час зустрічі "на це питання президент дав вичерпну відповідь".

"Він сказав, що, нажаль, в межах чинного законодавства рішення поки що немає. Тим більше, що судовий процес поки що не завершений, але він не закритий для діалогу. Він наголосив: "Все можливо!". У нього упередження в питанні Тимошенко немає", - процитував депутат.

"Президент готовий розглянути варіанти вирішення проблеми і йде діалог, і в форматі діалогу із європейськими країнами, і сьогодні започатковано новий формат із представниками опозиції", - додав представник.

Водночас Мірошниченко передав слова президента, що "не може бути ухвалено штучного закону для однієї людини, який буде певним сигналом, що політику дозволено все, завдавати шкоду державі, дозволено бути корупціонером і його політичний статус буде його імунітетом, такого розв'язання питання бути не може".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News