Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат каже, що на черниць зазіхав не його підзахисний

Середа, 19 червня 2013, 17:56

Адвокат арештованого за підозрою в замаху на вбивство двох черниць Сергія Бута Євген Грушовець заявляє про непричетність свого підзахисного до цього злочину.

Адвокат повідомив "Інтерфакс-Україна", що Бута викликали на допит у Печерське райуправління міліції як свідка в інциденті зі зникненням черниць і затримали.

"Мого клієнта Сергія Бута запросили в райвідділ у неділю для надання свідчень, як свідка. Він приїхав на автомобілі. Його одразу затримали, жодного процесуального документа не склали, офіційних підозр або звинувачень не було пред'явлено", - сказав він.

"Допитували його майже 24 години, проводили слідчі дії й очні ставки і тільки наступного дня, у понеділок, з боями й великими труднощами мені вдалося до нього потрапити", - заявив адвокат.

За твердженням Грушовця, затримання його підзахисного була незаконним: "Чинне законодавство передбачає, що у випадку затримання людини одразу складається протокол. Цього зроблено не було".

Не було жодних підстав і для арешту Бута, заявляє адвокат.

"Щодо вчорашнього обрання найсуворішого запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою: аргументація з боку досудового слідства взагалі відсутня. Незважаючи на те, що ми готові були внести заставу, суддя таке рішення не прийняв", - сказав він.

"Я вважаю, що не було жодних підстав для пред'явлення моєму клієнту якихось підозр. Його звинувачують у скоєнні особливо тяжкого злочину: спочатку звинувачували в організації вбивства, потім перекваліфікували на замах на вбивство. Я думаю, ми будемо доводити невинуватість усіма законними способами", - повідомив Грушовець.

При цьому він уточнив, що апеляція на арешт як запобіжний захід ще не подана. "Зараз формулюється зміст апеляції. Вона буде подана обов'язково, у нас іще є час до кінця тижня, тому що апеляція подається протягом п'яти днів", - сказав адвокат.

На запитання, яким чином його підзахисний пов'язаний із історією зі зникненням черниць, адвокат відповів: "У нього були дружні зв'язки з архієпископом Олександром (Драбинком). Це особа, яка зараз допитується як ключовий свідок. Учора його допитували в судовому засіданні".

"Я можу стверджувати, що мій підзахисний не має жодного стосунку до подій, які трапилися з даними черницями, жодного стосунку до того, що проти них був скоєний злочин. Тим більше, він не має жодного стосунку до того, що йому зараз інкримінують", - резюмував адвокат.

Як повідомлялося, Бута взяли під варту у рамках розслідування кримінального провадження про замах на вбивство двох черниць – ігумені Свято-Покровського монастиря Калісферії (Тетяна Шамайло) та її помічниці Катерини.

Черниці пропали ввечері 14 червня, а 17 червня повернулися самі в монастир. Їх нібито викрали, тримали в підвалі й вимагали гроші – нібито настоятельницю могли втягти в аферу зі збором 160 мільйонів гривень на купівлю автомобіля.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування