Власенко каже, що нічого не привласнював, а на його імені спекулюють

Четвер, 20 червня 2013, 17:45

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко називає спекуляцією заяву про те, що він нібито причетний до шахрайського привласнення майна орендної фірми.

"Я розцінюю це як абсолютно нечесні спекуляції на моєму імені", - сказав він кореспонденту "Інтерфакс-Україна".

"Розумію, що для нинішньої влади моє ім'я – як червона ганчірка для бика, саме тому туди і вписали моє ім'я", - додав Власенко

За його словами, він узагалі ніколи не приватизував ніякого майна, за винятком квартири.

"Я все життя був чистим юристом і цим заробляв собі на життя. Я ніколи не займався приватизацією, на відміну від відомих юристів, що працюють на владу, і ніколи в результаті цього не ставав власником ніяких заводів, пароплавів і, тим паче, будинків моди", - сказав Власенко.

Він зазначив, що ознайомився із заявою члена ради організації орендарів фірми "Екста" на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки.

"Якісь громадяни, називаються прізвища, які мені реально ні про що не говорять, котрі діяли за участю адвоката Власенка Сергія Васильовича. Може, вони не мене мали на увазі? Я не знаю. У мене в спогадах цієї справи немає 100%", - запевнив захисник екс-прем’єра.

"Повірте, якби Власенко Сергій Васильович або Володимирович - вже не знаю, кого вони мали на увазі - був хоч якось там задіяний, повірте - там усе було б розписано красиво, все було б розказано. А тут просто приліплено прізвище, розуміючи, що це спровокує владу і спровокує правоохоронні органи", - зауважив він.

Власенко також наголосив, що довіреність на його ім'я від юридичних і фізичних осіб можна знайти в сотнях справ, якими він займався, будучи адвокатом. Однак, починаючи з березня 2008 року, він не провадить адвокатської діяльності.

Крім того, за його словами, такої справи не було й у фірми "Магістр і партнери", в якій він працював з 2006 по 2008 роки.

"Мінімум 8 років я цього торкатися навіть теоретично не міг", - запевнив Власенко.

Як повідомлялося, члени ради організації орендарів фірми "Екста" попросили генпрокурора з проконтролювати хід розслідування кримінального провадження стосовно групи осіб, які шахрайським шляхом привласнили майно організації орендарів.

17 червня вони подали заяву до Печерського райуправління міліції "про скоєння злочину за ст. 190, 364, 364-1, 366-1, 358 Кримінального кодексу України (заволодіння майном шляхом шахрайства, зловживання службовим становищем, службове підроблення, використання підроблених документів) колишніми керівниками ЗАТ "Центр моди "Екста".

У зверненні до Пшонки стверджується, що колишні керівники ЗАТ викрали майно організації орендарів.

У документах, зокрема в тексті заяви про скоєння злочину, поданої радою організації орендарів, згадуються один із помічників нардепа Олександра Турчинова Віктор Світовенко, а також адвокат Власенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування