Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовив Рибаку: картки Балоги і Домбровського мають бути вилучені

Субота, 22 червня 2013, 10:28

Київський апеляційний адмінсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу спікера Володимира Рибака на рішення іншого суду, який зобов'язав його вилучити посвідчення нардепів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп VI скликання Юрій Кармазін, пише "Інтерфакс-Україна".

"Колегія суддів (...) 21 червня винесла рішення, яким "Апеляційну скаргу голови Верховної Ради Рибака Володимира Васильовича, особи, що приєдналася до апеляційної скарги Балоги Павла Івановича, і апеляційну скаргу Балоги Павла Івановича на постанову Окружного адмінсуду Києва від 11 червня 2013 року, по справі за адміністративним позовом Кармазіна Юрія Анатолійовича до голови Верховної Ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без задоволення. Постанова Окружного адміністративного суду Києва від 11.06.2013 року - залишити без змін", - зазначив Кармазін.

При цьому він підкреслив, що постанова набирає законної сили "з цього дня" (тобто з 21 червня).

Як відомо, 8 лютого Вищий адмінсуд позбавив Балогу і Домбровського депутатських повноважень.

Підставою для цього став позов депутата Верховної Ради VI скликання Кармазіна, який заявив про фальсифікацію виборів в округах № 11 (Вінницька область) та № 71 (Закарпатська область).

14 лютого голова Верховної Ради Рибак повідомив, що направив до Конституційного Суду подання про відповідність Основному Закону рішення ВАСУ про позбавлення Балоги і Домбровського повноважень.

13 травня уряд схвалив проект закону про проведення повторних виборів народних депутатів у семи одномандатних округах: № № 94, 132, 194, 197, 223, 11 і 71.

Опозиція наполягає на проведенні перевиборів лише в 5 округах, оскільки вважає рішення суду по Домборовскому і Балозі неправомочним.

11 червня Окружний адмінсуд Києва зобов'язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення у депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

Представник ВР у суді Анатолій Селіванов заявив, що в парламенті планують оскаржити рішення Окружного адмінсуду щодо позбавлення мандатів Балоги і Домбровського. 21 червня Рибак подав апеляцію на рішення суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...