Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: вимоги ЄС в інтересах України

Понеділок, 24 червня 2013, 22:39

Прем'єр Микола Азаров вважає, що виконання Україною умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС у її власних інтересах.

"Ми ж беремо зобов'язання для того, щоб їх виконувати, і це в наших інтересах, щоб їх виконати", - сказав він на прес-конференції в понеділок у Люксембурзі після засідання ради з питань співробітництва Україна - ЄС, передає Інтерфакс-Україна.

"Я б не підписався під жодним пунктом, якби він суперечив нашим національним інтересам", - додав Азаров.

За його словами, результати засідання продемонстрували, що Україна рухається в правильному напрямку в процесі проведення реформ.

"Я запевнив європейських партнерів, що європейська інтеграція - це пріоритет у нашій внутрішній і зовнішній політиці. Наше завдання - побудова конкурентоспроможної європейської України з міцними демократичними інститутами", - сказав він.

Прем'єр висловив упевненість, що на саміті в листопаді у Вільнюсі угода про асоціацію з ЄС буде підписана.

Азаров також заявив, що Україна вдячна Європі за підтримку процесів щодо посилення її енергетичної незалежності.

"У процесі сьогоднішніх переговорів ми також зупинилися на питаннях енергетичної незалежності України та її ролі у формуванні енергетичного ринку Європи. Ми вдячні європейським партерам за підтримку України в реалізації цих цілей", - сказав він.

Азаров пояснив, що мова йде про використання можливостей української газотранспортної системи, українських ПСГ і перетворення України на енергетичний ХАБ Європи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...