Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вважає, що не блокує газ з Європи

Четвер, 27 червня 2013, 10:29

"Газпром" здивований звинуваченнями на свою адресу про блокування реверсних поставок газу в Україну.

Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

"Деякі покупці думають, що можуть стати постачальниками газу в Україну, але забувають, що за контрактом повинні отримати газ у себе вдома (на своїй території), а не десь ще", - уточнив він.

"Чому вони вважають, що це блокування ("Газпромом" реверсу газу в Україну) - я не знаю. Якщо вони хочуть транспортувати газ у зворотний бік, нехай транспортують, а якщо ні газопроводу, то годі й замахуватися", - заявив Купріянов.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький частково підтвердив публікації про те, що "Газпром" блокує постачання в країну газу зі Словаччини.

"Я остаточно не прокоментую, але в деякій мірі ця інформація вірна", - сказав він журналістам, відповідаючи на питання про те, чи відповідає дійсності інформація про те, що "Газпром" блокує організацію поставок природного газу на Україну зі Словаччини.

За словами глави Міненерговугілля, найближчим часом очікується підписання договору між компанією Eustream (Словаччина) та ПАТ "Укртрансгаз".

Як зазначив Ставицький, укладення цієї угоди дасть можливість реверсних поставок газу в Україну в обсязі від 10 до 20 мільярдів кубометрів газу на рік.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування