Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Азаров оголосив, що Кабмін повинен зробити, поки Рада відпочиває

Четвер, 11 липня 2013, 10:49

Прем’єр-міністр Микола Азаров сподівається, що Верховна Рада у вересні-жовтні ухвалить законопроекти, необхідні для підписання угоди про асоціацію України й ЄС.

"За час парламентських канікул Кабінет міністрів повинен підготувати до розгляду в парламенті низку законодавчих актів, спрямованих на структурні перетворення в економіці і соціальній сфері, на європейську інтеграцію України", - сказав він, відкриваючи засідання Кабміну.

Пріоритетним завданням уряду, за словами Азарова, "залишається прийняття законопроектів, пов’язаних з удосконаленням виборчого законодавства, реформуванням системи правосуддя та правоохоронних органів, а також законопроектів, спрямованих на боротьбу з корупцією та поліпшення бізнес-клімату".

"Чимало з цих законопроектів вже узгоджено з європейськими інституціями, зокрема з Венеціанською комісією та Європейською комісією. Після остаточного опрацювання вони будуть внесені до Верховної Ради і, сподіваюсь, будуть ухвалені парламентом у вересні-жовтні, до Вільнюського саміту", - завив прем’єр.

Крім того, уряд розраховує також на прийняття вже на початку наступної, третьої, сесії Верховної Ради, низки законопроектів, спрямованих на розвиток підприємництва та залучення іноземних інвестицій.

Йдеться, зокрема, про законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу щодо обліку та реєстрації платників податків, щодо стимулювання залучення інвестицій, про держдопомогу суб'єктам господарювання, щодо захисту прав інвесторів.

"Вимагаю від усіх керівників міністерств і відомств, які є відповідальними за підготовку першочергових законопроектів: супроводжувати їх потрібно безперервно. Навіть під час парламентських канікул", - заявив Азаров.

"Залучайте до цієї справи громадськість і пресу, щоб громадська думка, інтереси суспільства були головним аргументом у законодавчій діяльності, а не політичні амбіції", - додав він.

Ще одна визначальний напрямок роботи з депутатським корпусом – бюджетний процес, наголосив Азаров. "Він також відбувається без канікул", - сказав прем’єр.

"Попри всі складності, розгляд проекту бюджету на 2014 рік повинен початися у визначений законодавством термін", - заявив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування