Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Чесно": Рада непрозора і має хронічні болячки

Четвер, 11 липня 2013, 13:23

Склад Верховної Ради 7 скликання зберіг хронічні проблеми попередніх скликань парламенту – "тушок", "кнопкодавів", прогульників та депутатів з непрозорими статками.

Про це свідчить аналіз роботи новообраних депутатів, що здійснив рух "Чесно" за підсумками двох сесій.

Щонайменше 90 депутатів порушили вимогу Конституції щодо персонального голосування. Зокрема, голосували не персонально 79 депутатів з Партії регіонів, 7 комуністів, 3 представників "Батьківщини" та один позафракційний депутат.

Раду проаналізував рух Чесно
Раду проаналізував рух "Чесно". Для збільшення натисніть на зображення

Парламент VII скликання відзначився 9 депутатами, що змінили політичну позицію всупереч волі виборців.

"Тушками" стали: Андрій та Олександр Табалови, які не увійшли до складу фракції "Батьківщини"; зі складу цієї ж фракції вийшли 5 депутатів - Володимир Купчак, Вячеслав Кутовий, Олег Канівець, Віталій Немілостівий, Ігор Скосар та Роман Стаднійчук, а також вигнали Василя Кравчука.

Декларації оприлюднили 204 депутатів, з них 54 - надіслали копії декларацій у відповідь на звернення "Чесно".

Дані про помічників оголосили 131 депутат: 54 - з "Батьківщини", 38 – з "Удару", 20 – з Партії регіонів, 4 – зі "Свободи", 1 – від КПУ та 14 позафракційних депутата.

Відповідно до зібраної інформації, 131 депутат працевлаштував щонайменше 1368 помічників-консультантів, з яких на держслужбі - 191, за договором – 260, на громадських засадах – 917.

Рада має тіж проблеми, що і минулого парламент скликання
Рада має тіж проблеми, що і минулого парламент скликання. Для збільшення натисніть зображення

Станом на 5 липня 2013 року відомо, що усі чинні депутати мають помічників-консультантів. При цьому 29 парламентарів мають найбільшу кількість помічників – по 31. Найменше працівників – лише одного – має регіонал Віктор Янукович.

Рух "Чесно" володіє інформацією про громадські приймальні 203 депутатів: вони мають 527 представництв.

Лише 39 депутатів змогли прозвітувати про використання бюджетних коштів, які щомісяця виділяються на здійснення депутатської діяльності.

В тому числі, 21 - з "Батьківщини", 6 - з Партії регіонів, 2 - з "Удару", по 1 з "Свободи" та КПУ, а також 8 позафракційних депутатів.

Чесно проаналізував Раду
"Чесно" проаналізував Раду. Для збільшення натисніть зображення

За 2 сесію ВР VII скликання відбулося 46 пленарних засідань. Дані письмової реєстрації свідчать, що 35 з 444 народних депутатів були відсутні з невідомих причин принаймні на 12 засіданнях парламенту. Серед них 17 із Партії регіонів.

Динаміка відповідей депутатів на звернення громадськості досить низька. Лише 189 з 444 депутатів відповіли хоча б на одне з трьох звернень "Чесно", в тому числі - 28 депутатів відмовилися надати інформацію на вимогу громадськості.

Натомість, 28 парламентарів відповіли на всі 3 звернення "Чесно" та надали інформацію про свою біографію, помічників-консультантів, громадські приймальні, витрати на депутатську діяльність, майнову декларацію та комерційні інтереси.

Це 19 парламентарів з "Батьківщини", 3 - з "Удару", 2 з Партії регіонів та 4 позафракційних.

Найбільше інформації про себе надали "ударівці", найменше – комуністи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування