Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Міліція поскаржилася, що "Беркут" побили, і затримала пікетувальника КМДА

Четвер, 11 липня 2013, 20:23

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом опору правоохоронцям під час сутички під КМДА, яка відбулася у четвер.

Про це повідомили у прес-службі столичної міліції.

"Сьогодні біля КМДА під час проведення заходів, організованих деякими громадськими організаціями та окремими політичними силами перед початком засідання Київради виникла штовханина", - нагадали у відомстві.

"Незважаючи на неодноразові попередження правоохоронців, окремі мітингувальники, грубо порушуючи громадський порядок та ігноруючи законні вимоги правоохоронців, намагались проникнути до приміщення КМДА, застосовуючи при цьому фізичну силу. В результаті 2 працівників ПМОП "Беркут" отримали тілесні ушкодження", - додали у міліції.

Слідчий відділ Шевченківського райуправління столичної міліції розпочав кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 КК – опір працівникові правоохоронного органу.

"В ході досудового розслідування правоохоронці встановили коло осіб, причетних до вказаного кримінального правопорушення. Наразі одного з них уже доставлено до Шевченківського райуправління столичної міліції для надання пояснень", - зазначили у відомстві.

Водночас у сутичці під КМДА постраждала журналістка Тетяна Чорновіл, яку "беркутівці" тримали за шию.

Як відомо, нинішній склад Київради втратив свою легітимність 2 червня, оскільки в цей день закінчився 5-річний термін його повноважень.

Депутати від опозиції прийшли до Київради не дати можливості провести засідання.

Під час зіткнень під КМДА главі фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку розбили окуляри.

При цьому столична міліція заявила, що зіткнення народних депутатів, мітингувальників і правоохоронців під будівлею Київради не було, і народні депутати разом зі своїми помічниками безперешкодно проходили до зали.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування