Медведєв "гранично ясно" сказав Азарову, куди йти

П'ятниця, 12 липня 2013, 16:19

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що відверто роз'яснив Україні точку зору Москви на ситуацію з Митним союзом і позицією Києва з цього питання.

За підсумками переговорів з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим Медведєв заявив, що в центрі обговорення були питання, пов'язані зі стратегією розвитку відносин між РФ і Україною, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це участь або неучасть України в Митному союзі і в Євразійському економічному союзі", - пояснив Медведєв.

Він додав, що в ході переговорів обговорювалися питання участі України в статусі спостерігача при об'єднанні.

"Ми говорили про те, що дає Україні спостереження і що може бути далі або чого не може бути далі, якщо Україна ухвалить рішення іншого порядку", - сказав Медведєв.

Медведєв підкреслив, що він в гранично відвертій формі роз'яснив, що російська сторона вважає правильним для подальшої інтеграції в режимі Митного союзу і Єдиного економічного простору.

Прем'єр міністр РФ заявив, що зустрічі з українськими партнерами на найвищому та високому рівні необхідні для з'ясування проблемних питань у двосторонньому співробітництві.

"Сьогодні ми витратили досить багато часу для того, щоб з'ясувати, в якому стані знаходяться наші відносини, і констатували, що, з одного боку, вони розвиваються, і в цілому існує маса хороших проектів, за якими ми можемо і далі ці відносини вибудовувати, а з іншого боку, є невирішені проблеми ", - зауважив глава уряду РФ.

Він звернув увагу на падіння показників за двосторонньою товарообігу. "Це поганий симптом - і минулого року він падав, і в цьому році він падав", - підкреслив Медведєв, при цьому погодившись з тим, що це пов'язано з економікою, проте підкреслив, що існують і приховані резерви, на яких прем'єри Росії та Україна домовилися сконцентруватися.

У той же час прем'єр-міністр України Микола Азаров задоволений результатами зустрічі зі своїм російським колегою, оскільки вдалося просунутися по цілому ряду проблемних питань у двосторонніх відносинах.

Він підкреслив, що вдалося просунутися у питаннях енергетичного та інноваційного співробітництва, у співпраці в авіабудуванні і космічній сферах, а також у питаннях закачування і транзиту газу, у спірних торгово-економічних питаннях.

Крім того, за словами українського прем'єра, в ході переговорів обговорювалася підготовка візиту президента Росія Володимира Путіна в Україну з нагоди святкування 1025-річчя з дня Хрещення Русі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування