Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти зламали паркан Святошинського РВВС, почалась бійка

П'ятниця, 12 липня 2013, 22:02

Активісти зламали паркан Святошинського райвідділку міліції, співробітник якого вдарив дівчину на ринку "Шлях" за прохання говорити українською.

Про це повідомляє 5 канал.

"Буквально за 5 хвилин до 22.00 активісти зламали паркан Святошинського РВВС. Це сталося внаслідок того, що сюди проходили народні депутати, які сюди прибувають. У середині райвідділку вже є депутати від об'єднаної опозиції та "Удару". За ними хотіли зайти люди, які хочуть написати заяви про вчинення злочину працівниками міліції, але їх не пропустили", - повідомляє кореспондент.

Під Святошинським райвідділком. Фото - Мустафа Найєм
Під Святошинським райвідділком. Фото - Мустафа Найєм

"Активісти почали виривати з рук працівників райвідділку градки від воріт РВВС, внаслідок чого натисли на паркан, і він повалився. Міліціонери вдягли шоломи і стали замість паркану живим ланцюгом, і намагаються протистояти мітингарям, щоб вони не пройшли на територію райвідділку", - повідомляє 5 канал.

На час виходу сюжету під райвідділком було близько 300 людей.

Фото з Facebook-сторінки Vladyslav Musiienko
Фото з Facebook-сторінки Vladyslav Musiienko

Як відомо, 12 липня київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції за прохання розмовляти з нею українською мовою. Інцидент стався на ринку "Шлях", коли міліція намагалася розігнати продавців.

Дівчина звернулася до лікарів. Згідно з повідомленням лідера КУПРу Сергія Мельниченка, у неї була підозра на ушкодження нирки, можливий також перелом ребра. Станом на 21.40 постраждала поїхала з лікарні в прокуратуру.

Ввечері співробітники ринку, а також активісти КУПРу та інших політичних організацій почали штурм Святошинського райвідділку міліції. Був застосований сльозогінний газ. Під час штурму постраждали 6 правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...