Італія надала політичний притулок другу Авакова

Вівторок, 16 липня 2013, 17:03

Італія надала політичний притулок віце-президенту АТ "Інвестор" Геннадію Гаєвому.

Про це народний депутат Арсен Аваков повідомив "Головному".

За його словами, Апеляційний суд Рима, розглянувши звинувачення, пред'явлені Гаєвому, і вимоги Генпрокуратури України, ухвалив рішення не видавати Гаєвого українській владі. Таке ж рішення ухвалила прокуратура Італії.

"Суд, розглянувши матеріали справи, не знайшов складу злочину в наданих ГПУ документах і відмовив в обвинуваченні й екстрадиції Гаєвого на територію України", - повідомив Аваков.

Він наголосив, що спеціальна комісія двох міністерств – Міністерства внутрішніх справ і Міністерства закордонних справ Італії – надала Гаовому політичний притулок.

У листопаді 2011 року облуправління Харківської міліції повідомило про розшук віце-президента акціонерного товариства "Інвестор" Геннадія Гаєвого. Йому інкримінувалося "шахрайське заволодіння невідомими земельною ділянкою під Харковом площею близько 700 гектарів".

Гаєвий перебував більш року за межами України, але дізнавшись, що харківська влада домоглася оголошення його у міжнародний розшук, вирішив з'явитися в поліцейське управління міста Фрозіноне в Італії. Там він заявив про своє місцезнаходження та намір сприяти органам юстиції Італії в розгляді питання про його екстрадицію.

У поліцейському управлінні Фрозіноне був складений відповідний протокол про добровільний прихід і співпрацю з поліцією. До розгляду справи за суттю Геннадій Гаєвой перебував на волі.

Видання зазначає, що за тією ж схемою переслідувався Аваков. Екс-губернатор Харківщини був обвинувачений у "зміні цільового призначення" 55 га землі біля сел. Пісочин під Харковом. Він також був оголошений у міжнародний розшук, а італійський суд зняв із нього обвинувачення, висунуті українськими владою.

Аваков повернувся в Україну після того, як був обраний до Верховної Ради за списками "Батьківщини".

У справі про т.зв. "земельні махінації" під слідством досі перебувають ще декілька співробітників АТ "Інвестор", наголошує видання.

Аваков – у нещодавньому минулому президент АТ "Інвестор". Гаєвой, за даними "Городского Дозора", відомий як довірена особа Авакова. Їх пов'язує багаторічна дружба й бізнес-партнерство. Ставши губернатором, Аваков передав увесь свій бізнес в управління Гаєвому. Гаєвой володів прямо 0,27% і опосередковано 92,01% акціями "Базису".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News