Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість українських телеканалів "проігнорували" місцеві вибори

Середа, 17 липня 2013, 15:16

У червні найпоказовішими проявами цензури на українському телебаченні були матеріали, в яких висвітлювалися події і реакції на місцевих виборах 2 червня.

Це засвідчують дані узагальненого моніторингу матеріалів суспільно-політичної тематики з ознаками замовності (або цензури) в теленовинах, а також випадків замовчування важливої для суспільства інформації за червень 2013 року, який провела "Телекритика".

"Лише ТВі згадує заяву Комітету виборців України про грубі фальсифікації на виборах мера Ялти; ТВі та "1+1" - намір "Удару" оскаржити результати виборів у Василькові; ICTV і ТВі – заяву КВУ, що процедурні порушення на виборах у Василькові могли вплинути на результат виборів", - показав моныторинг.

"На "Інтері" у матеріалі про вибори також відсутній повноцінний баланс думок. На ICTV обмежилися лаконічним повідомленням про переможців-регіоналів, хоча при цьому дали ключову заяву КВУ", - ідеться у повідомленні.

Найбільш повноцінно, з дотриманням балансу думок, висвітлювали тему місцевих виборів журналісти каналу ТВі.

Канали СТБ, Новий канал і "Україна" дану тему взагалі не висвітлювали.

Також, згідно з моніторингом, у червні жоден з каналів не повідомляв про дефіцит держбюджету, не підписання договору про асоціацію з ЄС, якщо українська влада до кінця літа не виконає всіх раніше озвучених вимог та боязнь Віктора Януковича звільняти Юлія Тимошенко.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування