Кравчук засудив депутатів за прохання назвати Волинську трагедію геноцидом

Четвер, 18 липня 2013, 10:23

Перший президент України Леонід Кравчук засудив вчинок депутатів від Партії регіонів та Компартії України, які попросили Сейм Республіки Польща визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

Про це він написав у своїй колонці на "Українській правді".

"Вчинок 148 депутатів – є безпрецедентним в світовій історії поступком, коли політики принизливо просять законодавчий орган іншої держави звинуватити в найважчому із злочинів, представників свого народу", - написав Кравчук.

На його переконання, "своїх негідників, ми повинні оцінювати і карати самі, тут в Україні".

"Керівництво Польскої Республіки попросило парламентарів приймаючи рішення, не руйнувати європейської перспективи України, дотримуватись таких оцінок, які не ображали б почуття громадян України", - сказав він.

"А тому маю всі підстави оцінити дії 148 "послушників", як антигромадянский, антинаціональний крок, що можна прирівняти до національної зради", - вважає Кравчук.

Він нагадав, що більшість із 148 підписантів "проігнорували одну з найбільших трагедій в історії України – Голодомор, як злочин геноциду проти мільонів громадян України".

"Люди із групи 148, на мою думку, не мають ні політичного, ні морального права представляти фракцію в парламенті, ходити на різні теле і радіопередачі і повчати народ України. Хоча б спромоглися помовчати", - написав Кравчук.

"Переконаний, що влада, всі її гілки, всі вертикалі та горизонталі поставляться до цієї події не як до чергового непорозуміння, яке минеться, а як до надзвичайної ситуації, як до вчинку що зганьбив Україну, осоромив її перед цивілізованим світом", - заявив він.

Як відомо, на початку липня 148 народних депутатів від Партії регіонів і КПУ попросили Сейм Республіки Польща визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

Українська правда                                                                    

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування