Кравчук пропонує ввести пряму відповідальність за порушення Конституції

Четвер, 18 липня 2013, 11:19

Глава Конституційної асамблеї, екс-президент Леонід Кравчук виступає за введення прямої відповідальності за невиконання норм Конституції.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День", передають "Українські новини".

"Те, що записано в Конституції потрібно виконувати. Повинна бути пряма відповідальність за невиконання чого-небудь. Сьогодні її немає... Це питання ми також враховуємо (у роботі Конституційної асамблеї), щоб, нарешті, відкрити дорогу до реформ і євроінтеграції", - сказав Кравчук.

Як приклад подібної ситуації з невиконанням норм Конституції колишній президент навів неперсональне голосування депутатів Верховної Ради.

Він підкреслив, що в Конституції написано, що депутат голосує особисто, а якщо ні, то не несе ніякої відповідальності.

На думку Кравчука, нинішня Конституція не гірше інших подібних документів у світі, але деякі формулювання, які в ній використовуються, не дають проводити реформи в певних сферах.

За словами екс-президента, у чинній владі відсутній контроль і відповідальність за свої дії, і це призводить до того, що окремі чиновники дозволяють собі діяти в розріз з офіційною позицією держави.

Кравчук вважає, що для більшої ефективності влади необхідний більш сильний духовно-ідеологічний корпус, адже на даний момент цій сфері приділяється недостатня увага.

Як відомо, Кравчук сподівається, що Конституційна асамблея затвердить концепцію змін до Конституції в жовтні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News