Захарченко розповів про маніпуляції політиків із "врадієвською ходою"

Четвер, 18 липня 2013, 15:28

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що хода мешканців Врадієвки до Києва на знак протесту проти міліцейської сваволі є політизованою.

Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з мешканцями Врадієвки біля будівлі МВС у Києві, повідомляють "Українські новини".

Захарченко повідомив, що він планував вийти до мешканців Врадієвки й поспілкуватися з ними на мітингу, але не став цього робити після того, як побачив в Інтернеті відеоролик, на якому один із активістів-ініціаторів ходи повідомляє, що під МВС прийшла тільки частина тих мешканців селища, які брали участь у ході.

Після цього журналістам продемонстрували відео, на якому активіст Олександр Данилюк звинуватив народного депутата від УДАР Сергія Капліна в тому, що той забрав частину людей, які брали участь у ході, і, змішавши їх із активістами УДАРу, привів під будівлю МВС, використавши акцію у своїх політичних цілях.

Також Захарченко продемонстрував відео, на якому були присутні, за його словами, активісти організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" (КУПР) і УНА-УНСО, що нібито вимагали 100 тис. доларів за те, що не приведуть жителів Врадіївки під будівлю МВС.

Міністр запевнив, що не знає, хто знімав ці відео, просто співробітники МВС знайшли їх у Інтернеті.

"На цих подіях хтось намагається організувати свої політичні дії, використати у своїх цілях", - сказав Захарченко.

За його словами, українців цікавить відновлення справедливості та забезпечення міліцією їхньої безпеки, а не якісь політичні гасла.

Захарченко пообіцяв перевірити всі звернення громадян до МВС про порушення з боку міліціонерів об'єктивно й неупереджено та зробити відповідні висновки.

Як повідомлялося, близько 150 людей у четвер протестували під будівлею МВС у Києві проти міліцейського свавілля. Частина протестувальників прибула з Врадіївки Миколаївської області.

З 26 на 27 червня у Врадіївці була жорстоко зґвалтована й побита 29-річна дівчина, у цьому злочині вона звинувачує двох місцевих міліціонерів.

Після цих подій почалися протести проти сваволі міліціонерів спершу у Врадіївці, а потім і в інших населених пунктах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування