Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під МВС відбувається "врадіївський" мітинг, який продовжать на Майдані

Четвер, 18 липня 2013, 12:12

Під Міністерством внутрішніх справ зібралось близько сотні людей з вимогою відставки міністра Віталія Захарченка через події у Врадіївці.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди".

Люди з символікою "УДАРу", "Батьківщини" та "Свободи" скандують гасла "Зека в тюрму", "Банду геть", "Захарченка у відставку" та інші.

 

"Після цієї акції під МВС ми знімаємо символи політичних партій і будемо підтримувати уже як громадяни акцію, яка буде на Майдані", - заявив народний депутат Сергій Каплін, який пішки пройшов з Врадіївки до Києва.

"Я, як чоловік, який прийшов пішки з Врадіївки офіційно заявляю: ми не будемо політизувати "врадіївську" тему на Майдані. Це громадська ініціатива", - додав він.

 

Водночас один з учасників акції, який також прийшов пішою ходою з Врадіївки заявив, що "міліцейський бєспрєдєл" у їхньому селищі відбувається постійно.

"Люди не витримали всього цього "бєспрєдєлу". У Врадіївці міліціонери відчувають себе королями. Не сподобалось щось? Може "відваляти"? - поділився враженнями житель Врадіївки.

 

За його словами у їхньому селище подібне відбувається постійно.

 

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази. Після штурму врадїївського управління міліції місцевими жителями, Дрижака також затримали.

Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Голова МВС Віталій Захарченко уже відсторонив від посад начальника УМВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції. Окрім того, звільнили прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка.

Фото Романа Кравця, для УП

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування