Лавринович став членом ВРЮ, тепер його мають звільнити з посади міністра

Вівторок, 2 липня 2013, 20:33

Судді Володимир Колесниченко, Віталій Кузьмишин та міністр юстиції Олександр Лавринович обрані членами Вищої ради юстиції.

"Перші троє (у бюлетені)", - повідомила депутат фракції "Батьківщина" Олександра Кужель журналістам за результатами голосування у вівторок ввечері.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за Колесніченко проголосували 309 народних депутатів, за Кузьмішина - 244, за Лавриновича - 238 народних обранців.

Новообрані члени ВРЮ, окрім Лавриновича, прийняли присягу у залі Ради одразу після оголошення результатів на вечірньому засіданні 2 липня.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада обирала членів ВРЮ.

Оскільки Лавринович як міністр юстиції автоматично стає членом ВРЮ, то після присвоєння Верховною Радою йому членства, він має бути звільнений з посади міністра.

Народний депутат України, керівник підкомітету комітету з питань верховенства права та правосуддя Вадим Колесніченко (фракція "Партії регіонів") повідомив, що у ВРЮ претендували бути обраними 5 кандидатів: професійні судді Володимир Колесниченко та Віталій Кузьмишин, міністр юстиції Олександр Лавринович, адвокат і політик Сергій Власенко, а також нардеп Олег Махніцький (фракція "Свобода").

Голосування по кандидатурах проходило таємно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування