Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" хоче публічно переатестувати глав облуправлінь МВС

Понеділок, 22 липня 2013, 16:46

Нардеп від Партії регіонів, у 1998-2001 роках перший заступник міністра внутрішніх справ Микола Джига виступає за проведення публічної переатестації керівників усіх облуправлінь МВС.

"Я вважаю, на рівні міністерства мають провести публічну атестацію начальників обласних управлінь внутрішніх справ України, публічно, з відеокамерами, представниками засобів масових інформації", - сказав Джига "Українським Новинам".

Після цього, за словами депутата, керівники облуправлінь, які пройшли переатестацію, повинні провести переатестацію міських, районних керівників управлінь, а ті вже - переатестацію особового складу.

На думку Джиги, переатестація необхідна для того, щоб переглянути весь особовий склад органів та підрозділів МВС.

"Подивитися треба в першу чергу на їх моральний, етичний бік, на те, як вони поводять себе в сім'ї. Атестація в професійному плані - це знання законів, документів. Поняття атестації необхідно розширити до вивчення громадської думки", - додав політик.

Джига вважає правильною ідею залучення громадськості до переатестації міліціонерів.

Він підкреслив, що на місцях у переатестації повинні брати участь представники громадських організацій, педагоги, діячі культури, моральні авторитети громади. Депутат зазначив, що переатестацію необхідно провести максимально прозоро.

При цьому, за його словами, жорсткої регламентації порядку атестації немає, і на розсуд керівника, атестуючого органу, можуть бути внесені зміни в порядок атестації, в тому числі і залучення громадськості.

Як повідомлялося, раніше МВС планувало провести переатестацію особового складу Врадіївського районного відділу міліції Миколаївської області. 2 міліціонери цього райвідділу арештовані і підозрюються в згвалтуванні і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень місцевій жительці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування